Misviering met pastoor Luk Brutin moet uitwijken

12/01/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 11/01/18 om 15:06

Het ontslag van pastoor Luk Brutin is zeker nog niet vergeten bij de gelovigen. De kankerpatiënten willen dolgraag een eucharistieviering in de Sint-Aldegondiskerk in Zwevezelemet vooraan pastoor Luk Brutin, maar bisschop Lode Aerts gaf een negatief antwoord en dus moet er uitgeweken worden naar zaal De Biekorf in Ardooie.

Op maandag 21 augustus 2017 werd pastoor Luk Brutin verwijderd uit zijn eigen parochie door bisschop Lode Aerts. "In het decreet staat dat pastoor Luk Brutin geen viering meer mag voorgaan in de Sint-Aldegondiskerk in Zwevezele, vandaar het negatieve antwoord van de bisschop", aldus Inge Cordemans, communicatieverantwoordelijke van het bisdom Brugge. "Op zaterdag 27 januari vindt daar om 17 uur wel een viering voor alle zieken plaats ter ere van het feest van patroonheilige Sint-Aldegondis en die wordt voorgegaan door administrator Frans Verhaeghen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!