Minister van Welzijn opent Het Portiek voor mensen met jongdementie

Minister Vandeurzen en burgemeester Van Quickenborne krijgen een rondleiding van directeur Michèle Desmet. © EDB
Redactie KW

Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) kwam donderdag naar Kortrijk om er Het Portiek officieel te openen. In deze nieuwbouw van De Korenbloem wordt wonen en zorg aangeboden voor mensen met jongdementie.

Het Portiek biedt 46 bedden voor mensen met jongdementie. Het huis is ingedeeld in vier woningen, die elk een eigen voordeur hebben en waar er kleinschalig gewerkt wordt. “We leggen de nadruk op wonen en hebben het heel huiselijk gehouden“, aldus directeur Michèle Desmet.

In Het Portiek is ook een dagcentrum en er zijn enkele mantelzorgflats en studio’s. Het nieuwe gebouw is gevestigd en ondergronds verbonden aan de Villa Lauwers, die volledig gerenoveerd werd. In De Villa is er een buurthuis, waar het gezellig vertoeven is en waar ook activiteiten aangeboden worden.

Minister van Welzijn opent Het Portiek voor mensen met jongdementie

De verschillende gebouwen van De Korenbloem liggen rond de grote binnentuin die ooit van de familie Lauwers was, een verborgen stuk groen in de stad. Momenteel zijn er op de site nog bouwwerken bezig voor een ander woon-zorgproject van De Korenbloem. Eens alle bouwwerken achter de rug zijn, zal de tuin aangepakt worden.

Met de Dag van de Zorg op zondag 17 maart staan de deuren van Het Portiek aan het Sint-Jansplein open van 10 tot 17 uur.

(EDB)

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier