Minister-president Geert Bourgeois waagt zich aan partijtje garnaalkruien in Oostduinkerke

Van links naar rechts: Johnny Popieul, voorzitter van het inrichtend comité en van de kruwersvereniging De Spanjaardbank, Adelheid Hancke, een kustredder die de deelnemers in het oog hield, Danielle Godderis-T'Jonck, Sander Loones, Geert Bourgeois, Peter Hillewaere, Bruno Vandycke, kustredder Eva Pieters en jurylid Andreas Cavyn. © EDLK
Redactie KW

Zaterdag was er het 20ste Vlaams Garnaalkruierskampioenschap te Oostduinkerke. Er waren 32 deelnemers waarvan 8 dames. Opmerkelijke aanwezigen waren Minister-president Geert Bourgeois en Europarlementslid Sander Loones die beiden met de andere kandidaten meededen aan het kampioenschap.

Na een paar trekjes en in totaal anderhalf uur slepen werd de vangst bijeen gebracht. Na het kuisen en het wegen bleef de balans op 11,018 kg staan wat een gemiddelde is per kruier van net geen 344 gr. garnalen.

Minister-president Geert Bourgeois waagt zich aan partijtje garnaalkruien in Oostduinkerke
© EDLK

Winnaar werd dit jaar Eddy Barbier, lid van Spanjaardbank met 1020 gr. Tweede en tevens eerste dame was Ellen Wyntin met 979 gr. Verder nog in de uitslag: Marleen Holvoet, Jean Lycke, Daisy Vanhove, Eddy Derieuw, Amber De Wulf, Eddy Braem, Annique Vanhove en Marina Van Elverdinghe. De dames zijn met zes in de eerste tien goed vertegenwoordigd.

(EDK/foto EDK)