Minister Joke Schauvliege opent Blijzaak in Ruddervoorde

Redactie KW

Al zeer lang staat de kringloopwinkel ‘t Rad garant voor de inzameling van tweedehandsgoederen. Vanaf deze week gaan ze een beetje verder en worden de tweedehandsspulletjes die onder de noemers ‘brocante’ en ‘vintage’ vallen, uit de grote toevloed aan spullen afgezonderd, nagekeken, opgepoetst en te koop aangeboden in de gloednieuwe belevingswinkel Blijzaak.

Het was Vlaams minister Joke Schauvliege die samen met burgemeester Jan de Keyser en gedeputeerde Bart Naeyaert vanmorgen het lint, in de kleuren van ‘t Rad, mocht doorknippen en kennismaken met de vele designspulletjes die tentoongesteld waren in de vintage- en designbelevingswinkel Blijzaak.

“Anders dan voor de opkopers is de winst voor ons geen doel op zich, maar net een middel om mensen die moeilijk aan een job geraken op de reguliere arbeidsmarkt, alsnog een opleiding of job te kunnen bieden,” weet algemeen directeur Tomas Peirsegaele te vertellen. “Toch willen we ook voor opkopers interessant blijven. Voor sommige brocante- of vintagespullen kunnen de prijzen iets hoger liggen, maar de kringwinkel streeft wel naar prijzen die beduidend lager liggen dan de nieuw- of internetprijs. We merkten dat opkopers regelmatig de leukste spullen wegkaapten, om ze daarna veel duurder in een design- of antiekwinkel aan te bieden. Door een iets hogere prijs te vragen, proberen we inkomsten te genereren maar blijven de spullen voor alle klanten toegankelijk. Alle inkomsten worden tenslotte gebruikt voor het uitbouwen van de sociale doelstellingen van de kringwinkel.”

In Blijzaak krijgen zes medewerkers onder begeleiding van twee verantwoordelijken een opleiding op maat tot winkel- en horecamedewerker. “Naast het winkelgedeelte is er een cafetaria aanwezig waar de bezoekers naast de beleving van de vintagespulletjes ook kunnen genieten van een kop koffie en een gebakje”, weet winkelverantwoordelike Ann Vanhove te vertellen. ” Door de grote toestroom aan spulletjes in ons logistiek centrum gaan we dagelijks op zoek naar de voorwerpen die passen in onze conceptstore en daardoor is er ook elke dag iets anders te beleven in de winkel. Zo kan ik nu al meegeven dat het er al heel anders uitziet dan toen we de eerste keer de winkel aan het inkleden waren. Een volgende stap is dan dat we in de nabije toekomst starten met een onlineshop.”

De vintage- en designbelevingswinkel is open van woensdag tot zaterdag, telkens van 10u00 tot 17u00 en is gelegen in de Ter Luchtstraat nr 38 in Ruddervoorde.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier