Minister De Block opent 68 assistentiewoningen in Zwevegem

Maggie De Block bezocht ook een ingericht appartement © (Foto GV)
Redactie KW

Federaal minister Maggie De Block mocht in Zwevegem 68 nieuwe assistentiewoningen openen. Het Vijverhof, een project van Senior Homes, is gelegen op de hoek van de Avelgemstraat en de Bellegemstraat.

Initiatiefnemer Wilfried Martens van Senior Homes was blij dat de minister tijd had gevonden om in Zwevegem hun nieuwe residentie Senior Homes officieel te komen openen. Volgens Martens heeft dit complex met 68 assistentiewoningen heel wat troeven. “Vooreerst liggen we op minder dan 1.000 meter van het centrum van Zwevegem. Anderzijds hebben alle woningen een privéterras, is er in het complex een brasserie, zijn er ondergrondse garages, en is er een mooie tuin en gemeenschappelijke neveninfrastructuur.”

Volgens hem gaat het hier ook over de nieuwste generatie van assistentieflats. “Onze flats staan inderdaad model voor de nieuwste generatie aan assistentiewoningen die de levenskwaliteit van de actieve en zelfredzame 65-plusser optimaal garandeert met ruimte, comfort, veiligheid en zorgeloos gemak. Dat wordt gewaarborgd met o.a. een performante hotelservice op maat, een allesomvattende doch niet verplichte zorgformule, een medische permanentie en de aanwezigheid van een woonassistente, 6 dagen op 7. Het unieke aan het concept is dus dat mensen er niet alleen kunnen wonen als ze nog zelfredzaam zijn, maar er ook kunnen blijven als ze zorg nodig hebben.”

Het hele complex is ook voorzien voor rolstoelgebruikers. Senior Homes heeft er ook twee volledig ingerichte en gemeubelde appartementen voor wie een maand wil proefwonen.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier