Minder verloren gelopen kinderen aan de kust in augustus

Blankenberge en Oostende topten de 'ranking', met respectievelijk 369 en 625 verloren gelopen kinderen. © BELGA
Redactie KW

Er zijn afgelopen zomer 1.708 kinderen verloren gelopen aan de kust. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). Na juli leken recordcijfers in de maak, maar het aantal verloren gelopen kinderen viel terug in augustus, vooral dankzij het meer wisselvallige weer.

Na juli stond de teller op 1.100 verloren gelopen kinderen, waarmee de cijfers zelfs hoger lagen dan in het recordjaar 2006. Ook in de eerste helft van augustus liepen ongeveer 500 kinderen verloren, maar in de tweede helft liep amper een honderdtal kinderen verloren, waardoor het gemiddeld een vrij normale zomer was.

Strandbezoekers als sardientjes op elkaar

“Dit ‘hoge’ cijfer heeft ongetwijfeld grotendeels te maken met het feit dat het afgelopen zomer erg druk was op het strand. Vooral tijdens de maand juli was het koppen lopen op het strand. In sommige badsteden lagen de strandbezoekers als sardientjes op elkaar. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat kindjes hun ouders of begeleiders in deze mensenmassa moeilijk konden terugvinden“, aldus voorzitter Johnny Devey van IKWV.

Blankenberge en Oostende topten de ‘ranking’, met respectievelijk 369 en 625 verloren gelopen kinderen. Bredene en Zeebrugge stonden helemaal onderaan met amper een vijftiental kinderen die hun ouders of begeleiders even niet terugvonden.

Geen ernstige incidenten

Ernstige incidenten deden zich niet voor, vooral dankzij de antiverdwaalarmbandjes, maar IKWV merkt op dat ouders en begeleiders nog meer verantwoordelijkheid aan de dag zouden moeten leggen.

Wie de komende weekends nog veilig wil genieten van de zee, kan dat nog tot 16 september. Minstens één reddingspost in elk van de tien badsteden blijft bemand. In Oostende blijven er nog redders tot eind september.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier