Minder bezoekers voor Plopsaland De Panne en Bellewaerde

Plopsaland De Panne laat tegenover de paasvakantie van vorig jaar "een lichte achteruitgang of status quo" optekenen. © a-KW
Redactie KW

De pretparken hebben tijdens de paasvakantie geen stormloop te verwerken gekregen. Veel mensen kozen in plaats daarvan voor indoorlocaties, zoals waterparken. Dat is volgens de uitbaters vooral een gevolg van het weer, dat minder goed was dan vorig jaar.

Plopsaland De Panne laat tegenover de paasvakantie van vorig jaar “een lichte achteruitgang of status quo” optekenen, zegt Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsa Group. Waterpark Plopsaqua kreeg 10 procent meer bezoekers over de vloer, Plopsa Indoor Hasselt noteerde een stijging van 25 procent en bij Plopsa Coo is het bezoekersaantal status quo. “We merken duidelijk dat mensen meer naar buitenparken gaan als de zon schijnt en kiezen voor binnenlocaties als het wat frisser is”, aldus Van den Kerkhof.

Ook Bellewaerde ontving minder bezoekers dan vorig jaar. “Vorig jaar was de paasvakantie zeer goed dankzij het uitzonderlijke weer”, zegt An De Ridder. “Dat was onze beste paasvakantie ooit. Dit jaar vallen we terug op normale bezoekersaantallen, zoals het jaar ervoor. We zijn daar vrij tevreden mee omdat het weer wat minder goed geweest is en we geen grote nieuwe attracties geopend hebben.”

Directeur Lars van den Ham van Boudewijn Seapark is eveneens tevreden met de voorbije vakantieperiode. “De paasdagen waren een stuk minder. Dat komt door het slechte weer en omdat Pasen vroeg viel. De rest van de vakantie heeft dat goedgemaakt, waardoor we op hetzelfde niveau als vorig jaar uitkomen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier