Mijn Huis bouwt acht flats met volkstuintjes in Beveren-Leie en tien woningen in Desselgem

Directeur Koen Verdru en schepen Rik Soens voor het perceel waar de acht sociale appartementen worden gebouwd. © DJW
Redactie KW

Waregem werkt samen met sociale bouwmaatschappij Mijn Huis uit Harelbeke voor de bouw van acht appartementen in Ter Weerst.

Het is niet de eerste keer dat de stad daarvoor een beroep doet op Mijn Huis.”Naast Helpt Elkander werken wij ook al lang samen met Mijn Huis”, aldus schepen van sociaal woonbeleid Rik Soens. Dat is dan voor de deelgemeenten Beveren-Leie en Desselgem waar de Harelbeekse maatschappij diverse projecten realiseerde. Nu gaat het over Ter Weerst. Met de komst van de nieuwe appartementen wordt de wijk zeker niet overbelast. Het gaat tenslotte over een klein aantal. Er is ook geen nieuwe ontsluiting nodig.”

De acht appartementen, verdeeld over het gelijkvloers en een verdieping, komen in een woonwijk die grenst aan de Kortrijksesweg. Ze worden gebouw op een braakliggend perceel grond waar nu nog kippen, hanen en kalkoenen rondlopen.

Lapje grond

“De acht appartementen worden haaks op de rijrichting gebouw en de ontsluiting gebeurt via de bestaande wegenis”, aldus Koen Verdru, directeur van Mijn Huis. “Op het perceel worden eveneens acht parkeerplaatsen voorzien. Nieuw is dat wij op dit perceel ook een aantal volkstuintjes maken. Het aantal is nog niet zeker. Dit hangt immers af van de grootte van de perceeltjes die aan de gebruikers ter beschikking zullen gesteld worden. In eerste instantie is dat voor de toekomstige bewoners van de appartementen. Als er over blijven, dan komen de bewoners uit de omgeving aan de beurt. Het is in elk geval voor het eerst dat wij een lapje grond klaar maken om er te kunnen tuinieren. Wanneer het project start is nog niet beslist. Eerst moeten nog alle voorbereidingen getroffen worden.”

81 sociale woningen

Uit een recent overzicht blijkt dat Mijn Huis in de Roestraat te Beveren-Leie in 2016 vijf woningen en acht appartementen in gebruik nam en in Desselgem tien appartementen eveneens in 2016. Momenteel bouwt Mijn Huis in de Astridlaan in Desselgem tien woningen (einddatum: eind 2019). Binnenkort wordt het dossier opgestart voor de sloop van de appartementen in de Vlaslaan en de bouw van een 40- tal nieuwe appartementen op dezelfde locatie. Na die realisatie zal Mijn Huis in Waregem in de voorbije en de komende jaren 81 sociale woningen gebouwd hebben. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier