Middelkerkse handelaarsbonden slaan handen in elkaar

Vice-voorzitter Wim Proot met Philippe Wils, schepen Natacha Lejaeghere, voorzitter Ethel De Blieck en Elke Markey, Lokale Economie, genieten mee. © Foto LC
Redactie KW

Onder impuls van de kersverse schepen van Lokale Economie Natacha Lejaeghere (LDD) wordt momenteel werk gemaakt van een overkoepelend orgaan om een einde te stellen aan de wildgroei inzake niet op elkaar afgestemde organisaties van de diverse handelaarsbonden. “Middelkerke wil dringend opnieuw helemaal bovenaan op de shoppingkaart staan”, zegt de schepen.

Alhoewel er nog geen naam is voor het overkoepelend orgaan, werd de boreling alvast boven de doopvont gehouden in het salon van De Knipperij, een gloednieuwe zaak waar Philippe Wils en Valerie Ghys uitpakken met een leuk concept van kapper en gezellige bar met tapas voor de kleine honger. Schepen Natacha Lejaeghere: “De Knipperij is een voorbeeld van hoe leegstand kan ingevuld worden. De voormalige electrowinkel werd fijntjes omgetoverd tot een schitterende zaak, pal in de Kerkstraat, shoppinghart van de gemeente. Naast handelaarsbonden in Middelkerke telt men er ook in Leffinge, Lombardsijde, Westende-Dorp en Westende-Bad. Elk van hen organiseert diverse acties, evenementen en onder meer eindejaarsloterijen, jammer genoeg vooral zonder afspraak met elkaar. Vandaar een kleinschalig overkoepelend orgaan, dat de typische handelsevenementen van elke handelaarsbond op elkaar kan afstemmen en ervoor zorgen dat ze niet in elkaars vaarwater terechtkomen.

Samenwerken

Ethel De Blieck wordt voorzitter, Wim Proot ondervoorzitter en Emelie Derinck buigt zich over het secretariaat.”

“Het overkoepelend orgaan is er gekomen in samenspraak met de handelaarsbonden. Onder de vleugels van de Lokale Economie wordt nu werk gemaakt om de noden van elke bond afzonderlijk te belichten. Een van de eerste uitdagingen wordt de organisatie van een paar toppers. We streven ernaar om gezamenlijk een viertal topevenementen op het getouw te zetten. We dienen vooral versnippering te vermijden. Zo pakken we alvast uit met een grote paasactie, mikken we verder nog op een stijlvolle Jaarbeurs, laten Halloween los in de scholen en naar het eindejaar toe tekent een grote actie met topprijs voor extra aandacht en belangstelling. Onze handelaars zijn sterk genoeg om ook kooplustigen uit Nieuwpoort en Oostende te lokken. Indien ze allemaal aan hetzelfde zeel trekken kunnen we veel”, geeft Natacha Lejaeghere nog mee.

Shoppingkaart

Voorzitter Ethel De Blieck is alvast in de wolken met de start van het overkoepelend orgaan. “Al is het nog even wachten op een passende naam, we kunnen nu al stellen dat we met ons minibestuur uitpakken met een Nieuwsbrief. Daarin komt op geregelde tijdstippen alle nieuws van de diverse handelaarsbonden. De eerste nieuwsbrief valt binnen afzienbare tijd in de bus.”

Middelkerke telt zowat 500 handelaars. “Onze eerste taak is deze in kaart te brengen. Intussen liggen plannen op tafel om een Shoppingkaart in het leven te roepen, een kaart waarmee klanten op een gemakkelijke manier boodschappen kunnen doen bij onze handelaars”, besluit schepen Natacha Lejaeghere.

(GKM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier