Meulebekenaar stelt nieuw aardbeienbier, gebrouwen in D’Oude Maalderij in Izegem, voor

Joost Goethals is de bedenker van 'Fraise'. © Foto Luc
Redactie KW

Naast het uitgebreide gamma van de ambachtelijke huisbrouwerij Klondiker wordt nu ook ‘Fraise’ voorgesteld, het geesteskind van aardbeienteler Joost Goethals en in smaak gegoten door Jef Pirens van brouwerij D’Oude Maalderij in Izegem.

Joost Goethals is een gepassioneerd aardbeienteler en imker. Waar de passie voor het vak stopt, begint voor hem de uitdaging. Een van die uitdagingen was de aardbei extra cachet geven door die te verwerken in een 100 procent natuurlijk vervaardigd aardbeienbier. Voor die moeilijke klus kon Joost een beroep doen op Jef Pirens van de Izegemse brouwerij D’Oude Maalderij. “Het is een lange en moeilijke zoektocht geweest en kijk, de oplossing schuilt soms binnen handbereik”, aldus Joost. “Ik wilde een bier op de markt brengen dat voor de volle 100 procent uit natuurlijke producten bestaat en 200 kg aardbeien zou bevatten per 1.000 liter bier. Geen gemakkelijke klus, zo bleek.”

Eenvoudig recept

“Uiteindelijk kwam ik in contact met Jef, die er prat op gaat dat D’Oude Maalderij zich nog weet te profileren als een brouwerij waar de aloude tradities en de meesterlijke kunst van het brouwen nog steeds beoefend worden. Men kiest ervoor om het bier niet te filteren, niet te centrifugeren en niet te pasteuriseren. Kortom, alle bieren zijn op en top natuurlijk te noemen en bevatten geen chemische noch synthetische toevoegingen. Het recept lijkt eenvoudig: water, mout, hop, gist en verse Meulebeekse aardbeien die toegevoegd worden tijdens het brouwproces.”

Voorstelling

Het bier ‘Fraise’ wordt voorgesteld op de grote Lindebiekaarting in café De Veldbloem op vrijdagen 28 september en 5 oktober vanaf 18 uur en zondagen 30 september en 7 oktober vanaf 10 uur. De inleg voor de kaarting bedraagt 1,75 euro. Winnaars en verliezers hebben prijs. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier