MetaRelax Ostend Night Run pakt uit met ongewoon parcours

Evy Gruyaert is ambassadeur van de Ostend Night Run. © MF
Redactie KW

Op zaterdag 23 september wordt de MetaRelax Ostend Night Run georganiseerd. De organisatie ligt in handen van Rotary Club Oostende Ter Streep in samenwerking met Toerisme Oostende en AC Hermes Oostende.

Het ongewoon parcours loopt langs de nieuwe wandeldijk, de Visserskaai, het Wapenplein en de Langestraat. Start en aankomst bevinden zich op de zeedijk naast het Kursaal. De deelnemers kunnen kiezen tussen 7, 14 of 21 km. Veterane Daniëlle Deley (53) uit Bredene loopt straks de 21 km. De naam Deley doet wellicht een belletje rinkelen bij de sportliefhebber en dan vooral bij zwemfanaten. François Deley behaalde tal van Belgische records en nam deel aan de Olympische Spelen van München in 1972 en Montreal in 1976.

Eerste marathon

Daniëlle Deley (53) is acht jaar jonger dan broer François en is de fiere mama van twee zonen: triatleet Dennis en kok Janis Dieusaert. Daniëlle stond in 2015 ook op het podium bij de veteranen.”Ik werk als administratief bediende bij Scholengroep 27 en ik ben nog steeds een beetje verslaafd aan sport”, vertelt Daniëlle. “Van mijn 6 tot mijn 18 jaar heb ik veel gezwommen en oogstte ik ook succes op het BK. Zo sterk als mijn broer ben ik nooit geworden. Van jongs af aan ging ik ook veel lopen en als lid van Hermes Oostende liep ik ook BK’s op de 5 en de 10 km. In 2010 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Eindhoven. In de Ieper Flanders Field Marathon realiseerde ik mijn snelste tijd met 3 uur en 23 minuten. In 2011 heb ik mijn sportieve prestaties uitgebreid met triatlon: kwartjes, halve en hele triatlons.”

Daniëlle Deley met zoon en triatleet Dennis na afloop van de kwarttriatlon Oostende-Bredene.
Daniëlle Deley met zoon en triatleet Dennis na afloop van de kwarttriatlon Oostende-Bredene.© FROS

Sfeer bij kunstlicht

“Ik nam deel aan de bekende triatlon van Roth in Duitsland en droom ervan om dat nog eens over te doen. In 2018 trek ik in elk geval naar Kopenhagen voor de volle triatlon. Daarvoor train ik zeven dagen op zeven”, klinkt het. “Tussendoor neem ik ook deel aan loopwedstrijden in de regio. Zo stond ik op het podium van de Night Run in 2015. Ik werd tweede na Chris Peeters.

Vorige week nam ik met succes deel aan de Kust Trail Run en dat is me toen wel goed bevallen. Vooral het parcours door de mooiste straten en pleinen van Oostende, de gezellige sfeer bij kunstlicht én de grote belangstelling vond ik best leuk. Vorig jaar moest ik forfait geven voor de Night Run omdat er een dag later een halve marathon op mijn programma stond. Dit jaar heb ik me met veel ambitie ingeschreven. De conditie is prima en ik hoop de halve marathon af te leggen in 1 uur en 36 minuten. Als ik dat nog kan presteren, op mijn leeftijd, mag ik best fier zijn.”

(FROS/foto MF en FROS)