Met een Emobellie kunnen kinderen beter hun gevoelens uiten

28/11/17 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:24

Twee buurvrouwen uit Waardamme zijn gestart met een nieuw project: de Emobellies. Het gaat om poppen of kussentjes waarmee kinderen hun emoties kunnen aantonen. "Ze kunnen kiezen voor boos, blij, verdrietig, bang en slaperig", klinkt het.

Volle bedrijvigheid in de Olieslagerijstraat in Waardamme. Buurvrouwen Elfi Vandenabeele (35) en Lieve Deketelaere (38) maken er sinds kort Emobellies. Elk exemplaar vergt uren werk en wordt met de hand gemaakt. Het gaat om kussentjes en poppen met een buidelzakje. Daarin steken vijf zelfklevende patches met daarop telkens een andere emoticon - die de basisemoties symboliseert - afgebeeld: boos, blij, bang, verdrietig en slaperig. "Kinderen kunnen dus kiezen welke emoticon ze op het gezichtje van hun pop of kussen plakken", zegt Elfi. "Op die manier kunnen ze aantonen hoe ze zich voelen. Iets wat voor veel kinderen moeilijk on...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!