Mensenmassa krijgt Sterrenstoet in Brugse binnenstad als kerscadeau

Redactie KW

In het stadscentrum van Die Scone kon je deze zaterdagnamiddag op de koppen lopen. Heel wat koopjesjagers en dag- en verblijfstoeristen keken verbaasd op toen ze de Sterrenstoet zagen passeren.

Door werkzaamheden aan ‘t Zand werd dit plein voor het eerst in jaren niet in het parcours van de Sterrenstoet opgenomen. De figuranten van deze stoet beelden op een volkse manier het kerstverhaal uit. Ze worden hierbij begeleid door een kleine kudde schapen, een ezel en een mobiele beiaard die de stoet afsluit. Er gaat ook een koor mee dat deze keer begeleid werd door de vier jonge muzikanten van de Brugse folkgroep Ambrazar.

Onlosmakelijk verbonden met de Sterrenstoet zijn ook de zogenaamde bussenschudders. Traditioneel zamelen deze deelnemers langs het parcours geld in voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Vrij Entree, een vereniging die samenwerkt met de Christelijke Mutualiteit (CM) om maandelijks laagdrempelige ontspanningsnamiddagen te organiseren voor mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.

Wie de Sterrenstoet gemist heeft, krijgt zondag een tweede kans. Dan vertrekt de stoet om 14.30 uur opnieuw van op de site van Oud Sint-Jan. (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier