Menen ‘Marginaalste stad van Vlaanderen’

Redactie KW

Wat begon als een eenvoudige online grap, groeide uit tot een minisensatie waarbij Menen werd bekroond met de titel van Marginaalste stad van Vlaanderen.

‘Na een spannende 2 weken vol marginaliteit is de winnaar bekend! MENEN heeft in de finale de waardige tegenstander Aalst verslagen. Proficiat aan Menen, jullie zijn officieel de marginaalste van Vlaanderen!’

Met deze lovende woorden kondigde de facebookpagina ‘Departement der Vlaamse memes’ de winnaar van de merkwaardige wedstrijd aan, een ludieke actie op Facebook, die op korte tijd op een gigantische belangstelling kon rekenen. Tijdens de 2 weken waarin de wedstrijd liep, konden deelnemers met een like of een dislike telkens kiezen tussen 2 steden.

Met de allures van een echt kampioenschap kon iedereen toezien hoe Menen doorheen alle voorrondes werd geloodst. In de finale moest Menen het opnemen tegen Aalst, een finale die met een verpletterende overwinning binnen werd gehaald.

Hoewel enkelingen zich ergerden aan de uit de hand gelopen grap, namen meer dan 8000 mensen deel aan de verkiezing en werd de wedstrijd massaal gedeeld. Zowel inwoners van de grensstad als buitenstaanders riepen via sociale media op om massaal te stemmen, een oproep die niet in dovemansoren viel.

Menen mag zich nu een jaar lang de titel van Marginaalste Stad van Vlaanderen toekennen. Een verdiende overwinning of niet? Dat laten we even in het midden.

(LVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier