Menen investeert meer dan 30.000 euro in hakselaar

Een trotse schepen Patrick Roose stelde de hakselaar voor aan het personeel. © gf
Redactie KW

De Meense groendienst is een speeltje rijker. Het stadsbestuur stelde donderdag de splinternieuwe hakselaar voor. “Onze publieke ruimte is vrij groot, dus moeten onze diensten goed uitgerust zijn”, stelt schepen Patrick Roose (SP.A).

Team 8930, de nieuwe bestuursploeg van Menen, Lauwe en Rekkem, gaat voor een nette stad. Om het groen in de publieke ruimte proper te houden, kocht de stad een nieuwe hakselaar aan, goed voor een investering van 32.293,94 euro.

Met de aanhangwagen, die vooral gebruikt zal worden door de Lauwse groendienst, kunnen grote hoeveelheden snoeiafval snel en efficiënt worden verwerkt. “Daarnaast is het ook veiliger voor het personeel. Onze publieke ruimte is vrij groot”, geeft schepen Patrick Roose (SP.A) aan. “Dus moeten onze diensten goed en modern uitgerust zijn. Deze nieuwe hakselaar zal ons op verschillende vlakken diensten bewijzen.”

Na de verwerking kunnen de haksels gebruikt worden als afwerkingslaag of natuurlijke onkruidwering. “Ook rond speelinfrastructuur wordt het gebruikt als zachte speellaag“, aldus nog de schepen. “Overschotten stellen we graag beschikbaar voor de inwoners: 1 kubieke meter haksel kost 10 euro.”

Meer info via het secretariaat van de dienst Grondgebiedszaken op 056 52 94 00 of grondgebiedszaken@menen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier