Menen denkt na over toekomst van de kerk: "Binnenkort petanque in Verrijzeniskerk?"

26/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 25/01/18 om 16:44

De inwoners van Menen krijgen de kans om hun mening over de toekomst van hun kerken te geven. Het stadsbestuur maakt met het oog op die toekomst een kerkenbeleidsplan op en organiseert verschillende inspraakrondes, waarbij men de mening van de burger wil horen. In Lauwe vond al zo'n participatiemoment plaats, binnenkort komen ook Menen en Rekkem aan de beurt. Het participatiemoment in Lauwe werd bijgewoond door een veertigtal aanwezigen. Met die opkomst waren de organisatoren - het Meense stadsbestuur en Leiedal - tevreden.

Het participatiemoment in Lauwe is de tweede fase op de weg naar een kerkenbeleidsplan voor de kerken in Menen. Concreet voor Lauwe gaat het over de Sint-Bavokerk en de Verrijzeniskerk. Het stadsbestuur legde uit dat er een verbroken evenwicht is tussen het aantal parochiekerken en het efficiënte gebruik van de gebouwen. In een eerste fase werd een stand van zaken opgemaakt en een stuurgroep opgericht die dit project zal opvolgen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!