Melissa Prinzie uit Westkerke verloor haar hart aan Turkije

Redactie KW

Een goede twee jaar geleden zette Melissa Prinzie een belangrijke stap in haar leven: ze ging solliciteren bij Tui om als animator aan de slag te kunnen in het buitenland. En dat lukte meteen. Ze kreeg een contract van twee maanden in het hoogseizoen en mocht aan de slag in een Center Parcs in Frankrijk. “Dat was eigenlijk een vakantiejob. Ik kreeg meteen de goesting te pakken om meer te doen”, zegt de vriendelijke Tui-hostess.

Melissa (20) is de dochter van Patrick Prinzie en Saskia Sypré en de zus van de elfjarige Larissa. Haar ouders baatten lange tijd de videotheek uit in de Weststraat en mama Saskia had er ook een kapsalon.

Ze mag dan nog maar 20 jaar zijn, Melissa Prinzie uit de Eernegemsestraat in Westkerke staat al stevig in haar schoenen. Ze weet wat ze wil en heeft momenteel een job die haar op het lijf geschreven is: hostess in het buitenland voor Tui. “Het was altijd mijn droom om iets met animatie te doen. Na mijn middelbaar onderwijs ik volgde zes jaar Latijn-talen aan Pegasus in Stene – trok ik naar de universiteit in Gent om er verder te studeren in de richting toegepaste taalkunde. Ik voelde me daar echter niet goed bij en na een jaar stopte ik deze studie”, vertelt Melissa. Een vakantiejob als animator voor Tui in Frankrijk opende voor haar een nieuwe wereld. Ze kreeg een aanbieding om in Turkije te werken als hostess en greep die kans met beide handen.

Hart verloren

“Intussen werkte ik al twee zomers als animator in hotel La Blanche in Bodrum. Na het hoogseizoen kreeg ik de kans om als hostess aan de slag te gaan. Sedert 15 oktober woon ik in Lara en Kemer als hostess. Een heel leuke job, zeker als je dan nog eens streekgenoten mag ontvangen. Ik vind het fijn om mensen gelukkig te maken”, weet Melissa die niet alleen haar hart verloren heeft aan Turkije waar ze als kind veel met vakantie geweest is, maar er ook met Ferhat de liefde gevonden heeft.

“Hier wonen is totaal anders dan hier met vakantie komen”

“Ferhat werkte op de receptie van La Blanche. We leerden elkaar daar in 2016 kennen en werden verliefd. Nu wonen we hier samen. Ferhat vond een job in de administratie, maar volgende zomer gaan we opnieuw samen naar Bodrum”, vertelt Melissa. “Mijn vriend is vorig jaar al eens voor twee weken mee geweest naar België. Voor hem natuurlijk een hele cultuurshock. Maar dat is het voor mij in Turkije ook geweest. Hier met vakantie komen is totaal anders dan hier wonen en leven buiten de hotels. Iedereen is wel heel gastvrij en staat klaar om te helpen. Doordat je veel buiten komt, leer je rap mensen kennen. Met de andere cultuur en het andere geloof leer je leven. Het is belangrijk dat je respect hebt voor elkaar en dan is er meer verdraagzaamheid”, stelt Melissa Prinzie.

Toekomst

“Ik blijf nog tot 31 maart in deze regio. In april ga ik dan voor enkele weekjes naar huis. Dat ik zes maanden weg ben, vindt mijn mama niet zo fijn. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om contact te houden met mijn ouders. We bellen bijna elke dag. Zo blijf ik op de hoogte van wat in Oudenburg gebeurt”, lacht Melissa. “En ook met mijn beste vriendin Maïté Saelens heb ik nog veel contact via sociale media.”

Of ze België mist? “Neen, niet echt. Wel mijn familie en vrienden, zeker tijdens de kerstperiode en de feestdagen die er aan komen”, bekent Melissa. Toch zou ze graag, als de werkmogelijkheden er zijn, in Turkije blijven. “Ik hoop bij Tui nog te kunnen doorgroeien”, besluit Melissa Prinzie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier