Melissa (34) overlijdt na korte ziekte: “Vrouw, mama en kleuterjuf uit de duizend”

Een foto uit de voorbije zomer: Melissa samen met haar man Jeroen Hemeryck en hun twee schattige kinderen, Victor (4) en Juliette (6). © JS
Johan Sabbe

Drie weken geleden leek er nog niets aan de hand te zijn en nu is ze al gestorven, amper 34 jaar jong. Melissa Vandenberghe uit Torhout, mama van twee jonge kinderen, bezweek aan een agressieve kanker. Het verdriet in haar gezin, bij haar familieleden, bij haar vele vrienden en in vrije basisschool De Revinze, waar ze al elf jaar als geliefde kleuterjuf werkte, is enorm.

Aanvankelijk dacht Melissa dat ze alleen maar wat verkouden was, maar er bleek meer aan de hand te zijn. “Na nader onderzoek, amper een paar weken geleden, bleek ze er veel erger aan toe te zijn en uiteindelijk viel de zware diagnose”, vertelt haar man Jeroen Hemeryck. “Ze leed aan een agressieve kanker. Er was geen behandeling meer mogelijk. En hoe hard ze ook voor haar leven vocht en hoe dapper ze ook met het slechte nieuws omging, ze verloor op enkele dagen tijd de ongelijke strijd. Nochtans bleef ze optimistisch tot net vóór ze in een diepe coma wegzakte. Haar laatste woorden waren dat het allemaal wel goed zou komen. Maar helaas was dat niet zo.”

Melissa werd op 24 april 1984 in Brugge geboren en is op 5 februari in het AZ Delta in Roeselare overleden. Ze woonde met haar man Jeroen (33) en hun kinderen Juliette (6) en Victor (4) in de Tinnenburgstraat. Jeroen werkt bij Bascules Robbe in Torhout, waar hij voor de planning instaat. “Melissa was een vrouw, een mama en een kleuterjuf uit de duizend”, zegt hij. “Ze was bij iedereen graag gezien. Binnen onze grote familie was ze het cement dat ons samenhield. De manier waarop ze bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes kon organiseren, was onnavolgbaar. We zijn totaal van de kaart.”

Op handen gedragen

Na de middelbare school maakte Melissa haar droom waar: ze behaalde aan het KHBO in Brugge het diploma van kleuteronderwijzeres. Door keihard te werken. Nu was ze al aan haar elfde schooljaar bezig als kleuterjuf van vrije basisschool De Revinze op de Torhoutse wijk Don Bosco. Momenteel stond ze er in de derde kleuterklas. En wees maar zeker: de kleuters droegen haar op handen. Hun juf – streng maar rechtvaardig zoals ze was – vonden ze de beste van de hele wereld.

Wijlen Melissa Vandenberghe.
Wijlen Melissa Vandenberghe.© JS

Melissa was dol op kinderen“, aldus Jeroen. “Uiteraard op onze eigen Juliette en Victor, maar ook op de jongens en meisjes uit haar klas. Ze werkte zich uit de naad voor hen. Ze was erg creatief en dat kwam als kleuterjuf goed uit. Melissa was vaardig met naald en draad, bedrukte T-shirts, tekende en knipte allerhande figuurtjes en noem maar op. Thuis was ze de draaischijf van ons gezin. Bakken, koken, onze kinderen animeren: ze deed het allemaal alsof het niets was. Ze ging ook heel graag met ons op reis. Frankrijk of Nederland vond ze ver genoeg.”

Het hart op de tong

Melissa en Jeroen leerden elkaar als tieners kennen en zijn net geen 18 jaar samen geweest. In juli 2010 zijn ze getrouwd. “Ze had het hart op de tong”, typeert Jeroen haar. “Je wist perfect wat je aan Melissa had. Ze heeft gigantisch veel voor ons betekend. Wellicht beseffen we het gemis nog niet ten volle. We zullen haar afwezigheid in zoveel kleine dingen voelen. Maar ik moet nu samen met de andere familieleden sterk proberen te zijn, vooral voor Juliette en Victor. Die zijn nog zo jong en hadden hun mama nog zo nodig. Het wordt bijzonder zwaar voor ons allemaal.”

De uitvaart van Melissa vindt plaats op zaterdag 9 februari om 10 uur in de aula van het crematorium De Blauwe Toren in Brugge. Delen in het verdriet: haar familie met ouders en stiefouders Joris en Toos Vandenberghe-van Opdorp, Ronny en Marleen Dewulf-Buffel, Luc en Herlinde Hemeryck-Uten en Frans en Irène Verbeke-Vanneste. (JS-Begr. Decombele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier