Meertalige OCMW-folder is geen probleem volgens Vaste Commissie voor Taaltoezicht

28/07/17 om 07:38 - Bijgewerkt op 26/10/17 om 09:29

De Vaste Commissie voor Taaltoezicht ziet geen graten in een meertalige folder voor burenhulp die het OCMW uitdeelde op de wijk Westerkwartier in Oostende.

Meertalige OCMW-folder is geen probleem volgens Vaste Commissie voor Taaltoezicht

Vanessa Vens reageert tevreden. © efoo

In de folder werd in het Nederlands, Frans, Engels, Russisch en Arabisch promotie gemaakt voor het project 'Help je buur'. De N-VA diende klacht in. Volgens hen was de folder een overtreding van de taalwetgeving en kon het ook niet dat ze in de hele wijk gebust werd. Oostende ontkende dat laatste, maar N-VA diende toch klacht in bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Die laat weten dat de folder wel kan, omdat het gaat om een specifiek doelpubliek en dat ze ook in één bepaalde buurt werd verspreid. Andere talen kunnen in zo'n folder, zolang er maar gemeld wordt dat het gaat om vertalingen. De Vaste Commissie voor Taaltoezicht laat weten dat de stad Oostende en het OCMW in het vervolg wel de melding 'vertaling uit het Nederlands' op de folder moeten plaatsen. OCMW-voorzitter Vanessa Vens (SP.A) reageert tevreden op de uitspraak. "Uiteraard zullen we die melding plaatsen."

(efoo)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!