Matthieu Beudaert: "Kunst en gastronomie hebben veel raakvlakken"

20/04/18 om 15:00 - Bijgewerkt om 13:29

Chef-kok Matthieu Beudaert leent om de paar maanden een tafel van een vriend om in zijn restaurant te zetten. "Op deze manier dwing ik mezelf te zoeken naar nieuwe inspiratie. Ik moet mezelf constant uitdagen en deadlines opleggen, anders word ik lui." Nochtans zat de kok de voorbije acht jaar niet stil.

Bijna acht jaar geleden realiseerde Matthieu Beudaert (41) zijn droom: een eigen restaurant. Table d'Amis op Walle werd na drie jaar met een ster bekroond in de culinaire gids Michelin. Maar grote wegenwerken maakten het restaurant onbereikbaar. De chef-kok en zijn vrouw Sofie Delbeke bogen een crisis om in een opportuniteit. Ze verhuisden naar de Oude Dekenij in het hart van de stad. Ze kozen er meteen voor om met de - toen nog niet verplichte - witte kassa te werken. Op de bovenverdieping openden ze een tweede restaurant met een lagere drempel: Gust, genoemd naar de jongste zoon die op Walle werd geboren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!