Massa volk voor uitvaartdienst Koen Bulckaen in Deerlijk

Ook buiten volgden tal van mensen de dienst via een groot scherm. © foto MV
Redactie KW

De kerk van Sint-Lodewijk zat een half uur voor de aanvang van de uitvaart voor Koen Bulckaen (48) vol. Op het kerkplein volgden honderden mensen de dienst via een geluidsinstallatie en op een groot scherm.

Zowel tijdens de inleidende tekst, de homilie als op het einde van de dienst stond Koens tekst van op het gedachtenisprentje centraal: ‘Wacht niet met genieten tot later, want als later eerder komt, ben je te laat.’

Het heengaan na ruim drie jaar verzwakken, dompelde Sint-Lodewijk en velen daarbuiten in diepe droefenis. Koen werd in de inleidende tekst door zijn broer Geert onder meer omschreven als een warm, eerlijk, optimistisch en trouw iemand. “Hij vertelde zelf vele malen dat zijn vrouwtje Vicky zijn beste verpleegster was en dat hij zo fier was op zijn twee dochters. Zijn grote familie en zijn grote vriendengroep stonden altijd paraat.”

De Sint-Lodewijkse Chiro, waarvan Koen lid, leider en lid van de oud-leiding (JOLS) was, was massaal aanwezig.

Letters van het alfabet

Broer Rik koppelde tijdens de dienst alle letters van het alfabet vast aan Koen. Hij begon, met de ‘A’ van ALS, de ziekte van Koen en eindigde met de ‘Z’ van ziek zijn. Tussen beide uitersten om. ‘M’ van moed, de ‘O’ van ongelijke strijd, de ‘R’ van respect, de ‘U van uitstapjes, de ‘V’ van verpleging en de ‘W’ van wijsheid.

Pastoor Marc Messiaen verwees met de evangelietekst naar het belang van met elkaar praten en de hoop. Hij rondde af met ‘Leef, geniet en wacht niet tot later’. De offergang, met onder de aanwezigen de leden van de rockgroep Goose, wiens muziek bij Koen op het hoogste trapje stond, duurde lang.

Op het einde van de ingetogen, verzorgde dienst, die anderhalf uur duurde, waren er nog afscheidsteksten uit zijn eigen gezin.

(MV/ foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier