Marthes koffiekransje brengt 180 euro op voor Rode Kruis van Oostrozebeke

Op de foto v.l.n.r. voorzitter Wilbert Paermentier, Lydie Verheye, Marthe Vandaele, Karl De Clerck en Luc Vandaele. © Foto CLY
Redactie KW

Marthe Vandaele (12) uit de Waterstraat overhandigde tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Rode Kruis de opbrengst van haar eenmansactie aan de plaatselijke organisatie. Samen met haar mama organiseerde ze een koffiekransje en dat bracht 180 euro op.

“Ik kwam op het idee om een koffiekransje te organiseren voor de wat oudere mensen uit de buurt en zij werden allemaal uitgenodigd op de oude hoeve van mijn ouders”, vertelt Marthe Vandaele, die met Guust, Staf en Fons nog drie broers heeft. “Samen met mijn vriendin Amber en met de hulp van mama hielden we een soort klein cafeetje waarvan de opbrengst bestemd was voor het Rode Kruis van Oostrozebeke. Er kwamen 45 genodigden op het koffiekransje af. Moeder betaalde het eerste traktaat en daarna betaalden alle aanwezigen een drankkaart van 10 euro. ‘s Avonds werden er pistolets met beleg geserveerd. Dat koffiekransje bracht ons netto 180 euro op.”

“Ik had op tv gezien dat er zoveel acties ondernomen werden in het kader van de Warmste Week en dat wou ik ook doen”, gaat Marthe verder. “Ik had vroeger al een paar keer iets gedaan voor de vrijwilligers van het rusthuis, maar nu wou ik iets anders. Opa Luc gaf de aanzet en via zijn buurvrouw Lydie die actief is voor het Rode Kruis kwamen we op het idee om iets te doen voor hun plaatselijke afdeling. Ik had gehoord dat het Rode Kruis heel veel materiaal voor de verzorging zelf moeten bekostigen zodat ze een extra centje best konden gebruiken. We hebben nu al plannen gesmeed om ook volgend jaar iets te doen in het kader van de Warmste Week“, besluit Marthe Vandaele, die later verpleegster of dokter wil worden.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier