Mars in Brugge en Kortrijk na moord op Julie Van Espen

Julie Van Espen (23) verdween zaterdagavond en werd maandag dood teruggevonden. © belga
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Bruggeling Stijn Labeur organiseert vrijdagavond een witte mars voor de vermoorde Julie Van Espen. Hij roept op om van de Langestraat naar de Markt te stappen. In Kortrijk zullen ze dan weer een vrouwenketting organiseren.

Stijn Labeur kende Julie Van Espen niet persoonlijk, maar is zo geraakt door haar verdwijning en overlijden dat hij vrijdagavond een witte mars organiseert in Brugge. “Ik merk dat ook heel wat mensen in mijn omgeving diep geraakt zijn door dat verhaal”, zegt hij. “Ik wil heel graag mijn steun betuigen vanop het Brugse front. Ik heb vooral het gevoel dat ik dit moét doen. Dedsnoods doe ik het helemaal alleen, mocht niemand komen opdagen.”

Stijn Labeur.
Stijn Labeur.© Davy Coghe

Bedoeling is om vrijdagavond om 18.30 uur samen te komen in ARTificial, de zaak van Stijn in de Langestraat 53. “Om 19.30 uur vertrekken we richting de Markt met een kaars. Ik bekijk nog of het mogelijk is om daarvoor samen te werken met de kaarsenzaak hier in de buurt. Op de Markt houden we dan een minuut stilte. Het is vooral de bedoeling om ‘awareness’ te creëren.”

Meer info over de witte mars vind je op de evenementenpagina op Facebook. Stijn wil op termijn ook graag een cursus zelfverdediging organiseren.

Vrouwenketting

In Kortrijk wordt vrijdag een vrouwenketting georganiseerd. “Wij willen vrij zijn. Vrij fietsen. Vrij feesten. En daarom geven we vrijdagavond een signaal”, klinkt het op het Facebook-evenement. De organisatoren roepen op om vrijdag met alle Kortrijkse vrouwen te verzamelen aan het oud gerechtsgebouw. Daar zullen ze een mensenketting vormen.

(TV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier