Marleen ruilt Sportwereld voor Smisse in Bellegem

Marleen Defoer staat nu nog achter de toog van café Sportwereld. Vanaf begin april vind je haar in De Smisse. © EDB
Redactie KW

Het gerucht Marleen Defoer verhuist van café Sportwereld naar De Smisse doet al langer de ronde. “Het klopt”, vertelt ze. Na bijna 20 jaar tapt ze binnenkort haar laatste Sportwereld-pintjes.

De Smisse in de Bellegemsestraat, die enkele jaren jeugdhuis Bacchus werd, krijgt de naam van weleer terug. Uitbater zal Marleen Defoer zijn. Marleen is geen onbekende bij brouwerij Omer Vander Ghinste en men wou haar niet kwijt. De Bellegemse baatte café Sportwereld op de hoek van de Kwabrugstraat en de Bellegemsestraat uit.

“Het is de bedoeling dat ik in café Sportwereld verder kan doen zolang ik nog niet in De Smisse kan”, zegt Marleen. Ze vindt het jammer om café Sportwereld te verlaten: “zo’n mooi café dat zo mooi veranderd is”, zucht ze. “Er staat hier een nieuwe toog en heel het café is veranderd. We hebben hier mee in geïnvesteerd. We wisten echter wel dat café Sportwereld hier niet zou blijven.” Marleen blijft wel positief en verhuist volgend jaar naar café De Smisse. “Bellegem had nood aan een volkscafé. Bij de brouwerij vroeg men om naar daar te verhuizen. Zij zullen daar nu alles op punt zetten.” In de brouwerij hoopt men dat De Smisse haar deuren omstreeks 1 april kan openen.

Sportwereld

Marleen kwam in café Sportwereld aan in 1997. “Ik kwam van Terminus in Stasegem.” Ze baatte jarenlang café Sportwereld uit. “Dan volgde mijn dochter Isabelle mij op in de zaak. Zij deed het negen jaar, maar moest vorig jaar stoppen omwille van gezondheidsredenen.”

“In oktober vorig jaar ben ik hier teruggekomen met mijn partner Philippe, bekend als ‘Philippe Bockor’, omdat hij vroeger als timmerman werkzaam was bij de brouwerij om er café-inrichtingen te doen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier