Markenaren stappen mee op zoek naar oplossingen voor mobiliteit

Redactie KW

Heel wat Markenaren tekenden present op de wandeling rond mobiliteit. Marke 2010/2030 nam het initiatief om na te denken hoe de publieke ruimte er georganiseerd kan worden om te zorgen dat de mensen er vooral goed kunnen leven.

Vooral de inrichting van pleinen, ruimtes onder bruggen, straten en hun verlengde en de woonwijken werden onder de loep genomen. De stuurgroep van Marke 2010/2030 wil ook sterk de snelheid beperken binnen de dorpskom. “We willen het openbaar domein zo ingericht zien dat een repressiebeleid van controles en boetes minder nodig is“, luidt het.

De stuurgroep denkt ook al vooruit naar mogelijkheden die er kunnen komen door de verbreding van de Leie en door de lopende studie in verband met fietsinfrastructuur. Er werd ook stilgestaan bij de heraanleg van kruispunten. Aan ‘Kimpes Hof’ vond men een goed voorbeeld van een plaats waar kan nagedacht worden over hoe een open ‘rest-ruimte’ in te richten om er de leefbaarheid te verhogen.

Verder deed de stuurgroep voorstellen over het ontwikkelen van garagestraten die ook kunnen gebruikt worden door voetgangers en fietsers en werd het thema van het openbaar vervoer en het gemeenschappelijk of deel-vervoer aangesneden. De wandeling eindigde aan het oc van Marke, waar een aperitief genuttigd werd.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier