Markant gaat van start met vernieuwd bestuur in Vijve

Op de eerste rij de nieuwe bestuursleden Mieke Eggermont, Caroline Boonaart, Nicole Buyck en Caroline Verbeke omringd door Christiane Demeester, Micheline Vanthuyne, Frieda Deblauwe en Veerle Santy (regiomanager regio Kortrijk). © IVD
Redactie KW

Markant gaat het nieuwe jaar in met een vernieuwd en verjongd bestuur. De nieuwe ploeg stak ook het programma voor de tweede helft van het werkjaar in elkaar.

“Tijdens een geslaagde Pre-conge op het einde van het vorige werkjaar, lichtten wij de leden in dat wij met enkele bestuursleden zouden stoppen”, blikt de afscheidnemende Brigitte De Lepierre terug. “Wij wilden ook meteen klare wijn schenken. Als wij geen nieuwe bestuursleden kregen om de ploeg te versterken, zou Markant op het einde van het jaar zelfs stoppen met de werking. Het was een beetje een ultimatum, maar wij waren uiteraard tevreden dat de opvolging ondertussen verzekerd werd.”

Karina Goens, Helena Lambrecht, Marianne Verbeke en Brigitte De Lepiere werden uitgezwaaid. De overblijvende leden Marleen Ducatteeuw, Christiane Demeester, Micheline Vanthuyne, An Vandermeulen en Frieda Deblauwe kregen versterking van Caroline Boonaart, Nicole Buyck, Mieke Eggermont en Caroline Verbeke.

“Het vorige bestuur -met diegene op kop die afscheid namen- hebben de afgelopen jaren heel wat energie in Markant gestoken. Wij mochten dat niet verloren laten gaan“, neemt Mieke Eggermont over. “Wij zijn met vier nieuwkomers en vormen nu een team met vijf leden die overbleven uit het vorige bestuur. Ook diegene die afscheid namen, zullen ons blijven ondersteunen. Wij hebben samen met het vorige bestuur trouwens nog het tweede deel van ons jaarprogramma afgewerkt.”

Voor elk wat wils

“Wij plannen elke maand een activiteit. De eerste is ons nieuwjaarsetentje eind januari. Begin februari gaan wij in de namiddag op bedrijfsbezoek in Giks Mode en in maart laat Reinout Gelaude ons zijn cocktails proeven. Een workshop met bloemen, een make-up workshop en een ontdekkingstocht langs de leieboorden staan de volgende maanden nog op ons programma. Voor elk wat wils dus. En ook niet vergeten dat onze Leiestappers elke werkdag van 8 tot 9 uur een wandeling maken, met start aan de Lourdesgrot.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier