Mario Ackou uit Menen krijgt waardige uitvaart dankzij vele vrienden

Mario Ackou was fervent supporter van KSCT Menen. Ook op verplaatsing was hij er graag bij. Hier zien we hem op 9 december tijdens een busverplaatsing naar Melsele. © a-MPM
Redactie KW

De 53-jarige Mario Ackou uit Menen stierf maandag in de vooravond bij een ongeval op de Kezelberg in Moorsele.

Toen hij na zijn dagtaak bij het bouwbedrijf van Francis Vermeulen als metserdiender wegreed, werd Mario Ackou aangereden door een zwarte Volkswagen Golf. Zijn voertuig werd meegesleurd en kwam tot stilstand tegen een elektriciteitspaal. Mario werd ter plaatse gereanimeerd voor hij naar het AZ Delta in Menen werd overgebracht, maar overleed ginder toch aan zijn verwondingen.

Spijtig ongeval

JurgenGhyselinck, een goede vriend van Mario kan het nog altijd niet geloven. “Ik denk dat hij verstrooid moet geweest zijn. Het is een spijtig ongeval waarbij je geen van beide partijen met een schuldige vinger mag aanwijzen”, aldus Jurgen.

De twee vrienden kennen elkaar al meer dan 20 jaar. “Mario stapte op een dag mijn winkel binnen om een ludiek geschenk te kopen voor zijn vrienden, kennissen en collega’s. Als fervente voetbalsupporter kocht hij enkel dansende en zingende aapjes die ‘We are the champions’ zongen als je in je handen klapte. Hij was zot van voetbal en zo ontstond onze vriendschap”, glimlacht Jurgen.

Fan van KSCT Menen

Voetbalclub KSCT Menen was zijn club. Men kon er Mario daar altijd terugvinden. “Zijn hele leven was hij supporter van KSCT Menen. Ze konden altijd op Mario rekenen”, zegt Jurgen. Dat Mario graag ten dienste stond om anderen te helpen, werd door iedereen geapprecieerd. “Mario heeft zijn hele leven ten dienste gestaan van veel mensen. Boodschappen doen voor oudere mensen, bezoekjes brengen aan oude mensen, supporteren voor zijn KSC Menen… de lijst is lang”, vertelt Jurgen.

Het enige wat ik wil is dat Mario een waardige dienst en een waardig afscheid krijgt

Dat Mario een waardige uitvaart verdient, staat buiten kijf en Jurgen wil dan ook dat dit gebeuren zal. “Zijn vader overleed een tiental jaar geleden door ziekte en zijn moeder een vijftal jaar later ook. Broers of zussen had hij niet. Er was niemand die voor een waardige dienst zou kunnen zorgen en daarom probeer ik het dan maar, met de hulp van zijn vele vrienden. Liefst had ik het anoniem willen doen, maar dat is moeilijk uiteraard. Het enige wat ik wil is dat Mario een waardige dienst en een waardig afscheid krijgt. Ik wil gewoon dat onze Mario niet afgevoerd wordt als een niets, dat zou triestig zijn. Ik wil dat Mario de begrafenis krijgt die hij verdient, dat de mensen eveneens een laatste groet kunnen brengen bij Serrus in de Moorselestraat in Menen. De uitvaart vindt plaats komende dinsdag om 11.30 uur in Menen in het Nieuw Kerkhof”, weet Jurgen.

Mario zal nog heel lang herinnerd worden als een fantastische kerel bij de vele vrienden en kennissen die hij had. “Mario was een sterke vent met een peperkoeken hartje. Hij stond voor iedereen klaar, zonder bijbedoelingen maar met echte liefde… Mario was zéér sociaal en te goed voor deze wereld”, besluit Jurgen.

(Nicolas Verhaeghe)

Wie een gift wil doen om Mario Ackou een waardige uitvaart te bezorgen, kan iets storten op BE 14 4641 1701 4183 (Serrus Uitvaartzorg, Caesar Gezellestraat 6 in Moorsele). Op de Facebookpagina staat er ook een link vermeld: www.facebook.com/flikcokadomenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier