Marijke Vanslambrouck is de eerste Torhoutse 'Kanker Hair Professional'

28/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 25/04/18 om 18:37

Marijke Vanslambrouck van het kapsalon Chic heeft na een jaar niet te onderschatten studies als eerste Torhoutse kapster het certificaat van Kanker Hair Professional behaald. Dat betekent dat ze bijgeschoold is in de omgang met mensen die aan kanker lijden en door de behandeling hun haar verliezen. Plus: ze kan ook personen met (hoofd)huidproblemen doeltreffend helpen bij het bestrijden van een aandoening zoals bijvoorbeeld psoriasis, de chronische huidziekte die gekenmerkt wordt door rode vlekken met witte schilfers.

"Ik ben heel blij dat ik de lessenreeks gevolgd heb, maar ik heb het zwaar onderschat", zegt Marijke. "Ik had me vooral aan praktijk verwacht en aangezien ik al 36 jaar in ons kapsalon Chic sta, verwachtte ik daar geen problemen mee. Maar tot mijn verbazing kreeg ik ook veel theorie te verwerken en te studeren. Dat heeft me bij momenten bloed, zweet en tranen gekost. De examens waren trouwens niet van de poes."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!