Mariette Verloo (99) uit Heule is overleden

© NM
Redactie KW

Mariette Verloo is in het zicht van haar honderdste verjaardag in Ieper overleden. Ze was niet ziek maar is ‘uitgegaan als een kaarsje’ zoals dat heet. Ze bleef zolang het mogelijk was, in haar villa in de Iepersestraat in Kortrijk (wijk Heule-Watermolen) wonen tot het niet meer mogelijk was.

Drie jaar geleden nam ze dan haar intrek in Huize Zonnelied in Ieper in de buurt van haar dochter. Mariette was in Ooigem geboren en trouwde met Albéric Dejagere die in 2002 overleden is. Haar man was eerst vlashandelaar maar toen de crisis in die sector toesloeg, begon hij in 1961 in de Iepersestraat met Kroko, een bedrijf dat ritssluitingen vervaardigt. Het werd later overgenomen door zoon Kris, die echter in 1990 verongelukte.

In 2000 verhuisde het bedrijf naar de Doornikserijksweg Bellegem waar kleinzoon Stijn Dejagere nu de leiding heeft. Zelf vervulde Mariette geen taak in het bedrijf, maar stond wel aan de zijde van haar man. Alles stond in het teken van de toewijding aan haar gezin. Ze was moeder van vijf kinderen: wijlen Frank (overleden in 1968), wijlen Kris (met Hilde Deplancke, Kortrijk), Lut (met dr. Gaston Delbeke, Ieper), Greta en Kathy (met Erwin Verbiest, Antwerpen). Ze had zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Tijdens haar lange leven kreeg Mariette bijzonder zware klappen te verwerken, met het verlies van haar twee zonen die het leven verloren bij een ongeval. Zoon Frank was nog ongehuwd. Mariette was een gelovige vrouw die zolang ze kon zorg droeg voor de Mariakapel bij haar woning. Er wordt zaterdag afscheid genomen van Mariette in familiekring in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier