Marian Claeys volgt Dirk op in wzc De Waterdam in Roeselare

07/12/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 09:49

Afwisseling van de wacht in woonzorgcentrum De Waterdam. Directeur Dirk Deruyter gaat op het einde van het jaar met pensioen en Marian Claeys volgt hem op. Zij komt daarmee meteen aan het hoofd van twee centra: De Waterdam en Ter Berken.

Dirk Deruyter (63) begon in 1978 als verpleegkundige in het toenmalig Stedelijk Ziekenhuis. "Ik ben dan wel in Menen geboren maar ik woon nu toch al zo'n 40 jaar in Roeselare", begint Dirk terwijl hij zijn laatste dossiers in de kast van zijn bureau rangschikt. "In 1983 werd ik diensthoofd van Ter Dreve dat zich toen nog in een vleugel van het ziekenhuis bevond. Er was toen zeker nog geen sprake van veel comfort want de mensen lagen met zes op een kamer en er was ook geen toilet op de kamer. De nieuwbouw van Ter Dreve stond toen wel al in de steigers en wanneer het nieuwe gebouw in 1985 de deuren opende, was dat een zeer modern complex. Er waren naast tweepersoonskamers ook eenpersoonskamers en iedere kamer had douche en toilet op de kamer. Toen waren dat inderdaad luxekamers en men kwam van ver kijken naar dit modern concept. Nu is dat natuurlijk ook al achterhaald want domotica heeft al overal zijn intrede gedaan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!