Maria van de Watermolen op 96-jarige leeftijd overleden

Wijlen Maria Vancompernolle. © gf
Redactie KW

Maria Vancompernolle (96) is op 15 februari overleden in het AZ Groeninge, waar ze vijf dagen eerder was opgenomen. Terwijl ze aan de beterhand leek, stierf ze er in haar slaap.

Maria woonde in de Iepersestraat in Kortrijk (Heule-Watermolen) en was de echtgenote van Adolf Vanmarcke, die in 2001 overleden is.

Ze werd in Gullegem geboren op 8 januari 1923 als tweede oudste in een gezin van zeven kinderen. Ze trouwde in 1948 met Adolf. Eerst trokken ze in bij haar schoonouders in de Warande in Heule. Daarna verhuisden ze naar de Watermolen. Vroeger heeft Maria nog ‘gediend’, zoals dat heette, bij onder meer de familie van minister Albert De Clerck in Kortrijk en ook bij dokter Norbert Naert in de huidige Zeger van Heulestraat. Ze beredderde telkens het hele huishouden. Ook ging ze lange tijd vrijwillig helpen bij haar zus die een bakkerij had in Gullegem en ook in het gezin van een andere zus of ze ging schoonmaken bij haar ouders. Maria is altijd een bezige bij geweest én een levenslustige vrouw, maar na het overlijden van haar man leefde ze wat meer teruggetrokken. Toch bleef ze tot voor kort nog zelfstandig wonen. Ze was destijds lid van KAV.

Maria was moeder van één zoon: Jan Vanmarcke is getrouwd met Leen Blomme en ze wonen in Kortrijk. Ze had ook drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

De afscheidsviering heeft plaats op vrijdag 22 januari om 10 uur in de Sint-Godelievekerk van Heule-Watermolen. Na de crematie wordt haar urne bijgezet bij haar echtgenoot in het columbarium op de begraafplaats van Hoog Kortrijk. (NOM-Begr. Bloyart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier