Marc Vanhecke uit Meulebeke houdt leven als marktkramer voor bekeken

16/03/18 om 06:01 - Bijgewerkt op 15/03/18 om 20:23

Het zal de bezoekers van de wekelijkse woensdagmarkt in Meulebeke ongetwijfeld raar doen wanneer ze vanaf april de warme verschijning van marktkramer Marc Vanhecke en zijn gulle lach zullen moeten missen. Marc wordt er straks zestig en na meer dan 35 jaar marktervaring geeft hij de touwtjes door aan zijn opvolger, die de zaak overnam en zelfs nog uitbreidde. De zaak Drapi-Stor wordt straks Deco at Home.

Marc is nog altijd een echte Meebekenaar. Geboren op 3 mei 1958 als zoon van smid Jozef Vanhecke groeide hij samen met zijn broer Luc en zijn zussen Annemie en Caroline op aan de Oosthoek. Moeder Jeanne Vandewalle, ondertussen een kranige 90-jarige dame, ontfermde zich over het huishouden. Marc doorliep de jongensschool op een steenworp van hem thuis en trok daarna, op uitdrukkelijke wens van vader Jozef, naar het VTI in Tielt om er de afdeling metaal te volgen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!