Marc Rousselle uit Bredene krijgt diploma voor heldenmoed uit handen van dochter

02/10/18 om 18:53 - Bijgewerkt om 18:52

Marc Rousselle, in Bredene vooral bekend onder zijn geuzennaam Soepe, heeft deze week het diploma van heldenmoed van het Carnegie Hero Fund overhandigd gekregen. Dat gebeurde uit handen van gemeenteraadslid en dochter Kimberley.

Marc Rousselle uit Bredene krijgt diploma voor heldenmoed uit handen van dochter

Marc Rousselle (midden) met zijn dochter en burgemeester Steve Vandenberghe. © MM

Marc Rousselle hielp op 11 januari van dit jaar een truckchauffeur uit het water, die ter hoogte van Plassendale met zijn voertuig in het dok was gereden. Eerder had Marc ook al zijn vriend Pol Ameye, lesgever bij het Rode Kruis Bredene, in café De Zeemeeuw in Bredene helpen reanimeren na een hartstilstand.

En vorig jaar werd voor de ogen van Marc Rousselle een fietser gegrepen door de tram ter hoogte van de Groenendijk. Ook daar hielp Marc spontaan met de reanimatie maar helaas kon voor deze oudere fietser geen hulp meer baten.

Dat Marc zijn diploma deze week uitgerekend uit handen van zijn dochter Kimberley mocht ontvangen, maakte het bijzondere moment ongetwijfeld extra speciaal.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!