'Mama Gambia' uit Westende wordt in de bloemetjes gezet

04/02/19 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:41

Afgelopen weekend werd Helena Clybouw uit Westende, beter gekend als Mama Gambia, in de bloemen gezet voor haar ruim 30-jarige medewerking aan het Noord-Zuidcomité. Helena is sedert 1985 in de weer met haar organisatie Hart voor Gambia Westende om hulp te verlenen aan de armen van Gambia.

'Mama Gambia' uit Westende wordt in de bloemetjes gezet

Mama Gambia samen met de voorzitter van het Noord-Zuidcomité Erica Blomme. © LC

Haar eerste aankoop in Gambia was een koe voor een arm kroostrijk gezin. Zij werkte onverdroten verder en zette zich in voor projecten als de bouw van een school ondersteuning van een ziekenhuis en tal van andere projecten die de mensen konden helpen. Het arme Gambia is een stuk van haar leven geworden en haar leven werd helemaal in beslag genomen door Hart voor Gambia.

Thuis zorgde ze voor fondsen, zamelde kledij in en organiseerde tal van evenementen. Zij kon rekenen op heel wat medewerkers om de goederen ginder te krijgen. De reizen daarheen betaalde ze zelf, al het sponsorgeld dat binnenkwam, ging naar de hulpbehoevenden.

(PBM/foto LC)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!