Malika tweevoudig Belgisch kampioen clipdance

Malika Bouttelissier studeert voor vroedvrouw en spendeert alle overige vrije tijd aan dansen. © WO
Redactie KW

Danskampioene en ex-stadsambassadrice Malika Bouttelisier uit Menen kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot Belgisch kampioene clipdance. De studente vroedkunde pakte goud en behaalde in een andere reeks ook nog eens een zilveren plak. Volgend jaar een hattrick?

“Ik trek zeker met evenveel ambitie naar het volgende Belgisch kampioenschap”, vertelt Malika. “Al hangt veel natuurlijk af van de danspassen die je moet instuderen. Bij clipdance is het zo dat de federatie FDSV een choreografie uitwerkt. Die wordt dan naar de verschillende hoogleraren gestuurd in het land, dus ook naar mijn club Dance Space in Zillebeke. We leren die aan en op het kampioenschap dansen we die dan voor een jury. Hiervoor treden we in groepjes van zes op, en wordt gekeken wie zich het best de dans eigen heeft gemaakt en er ook zijn eigen toetsen en accenten heeft aan toegevoegd. Ik was enorm blij met de tweede titel, want eerlijk gezegd lag de dans me minder dan vorig jaar.”

Mooie oogst

Naast goud pakte Malika ook zilver op de tweede reeks clipdance. Ook haar club zelf viel meermaals in de prijzen. “Over het ganse kampioenschap namen we met zo’n 40 clubleden deel, waarvan er een groot deel een medaille pakten. Een mooie oogst! In mijn reeks nam ik nog met twee collega’s deel en natuurlijk wint iedereen dan uiteraard graag. Maar als de wedstrijd bezonken is, zijn ze uiteraard blij dat de titel in de club blijft.”

Hoge ambities

Malika is een bezige bij. Naast het dansen is ze druk bezig met haar studies vroedkunde. “Ik zit momenteel in mijn tweede jaar aan hogeschool VIVES. Nu concentreer ik me op de examens, en daarna loop ik opnieuw stage. Ik heb er ondertussen al verschillende achter de rug en hielp al meerdere kinderen ter wereld zetten. Door de studies heb ik wel wat moeten schrappen in mijn dansen. Ik ben iemand die altijd zeer veel hooi op haar vork neemt en om alles perfect op te volgen, is het beter om nu en dan eens wat te minderen. Zo danste ik vroeger jazz, disco en hiphop. Jazz en disco heb ik laten vallen, omdat die me het minste lagen van de drie. Jazz is iets te rustig en disco dan weer té intensief, vooral ook qua kledij en opmaak. Maar ik ben van plan om opnieuw hiphopschool te volgen, zo dans ik nu ook duo met mijn danspartner. Dinsdag geef ik zelf les, woensdag volg ik dansles en zaterdag is er training. Een goedgevulde week. Maar ik doe het graag en mijn ambities blijven hoog. Volgend jaar wil ik dus zeker een derde titel”, aldus Malika.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier