Maldegemnaar tweede op WK Men’s Athletique Physique in Madrid

Redactie KW

De 26-jarige Kevin Knockaert uit Maldegem werd tweede op het wereldkampioenschap Men’s Athletique Physique. Dat lijkt op bodybuilding, maar is het niet helemaal. “De poses zijn anders en we dragen een kort broekje in plaats van een slip”, zegt Kevin.

“Ik heb acht weken lang elke calorie die in mijn mond verdween geteld.” Die ene zin typeert de maniakale manier waarop Kevin Knockaert (26) uit Maldegem naar het wereldkampioenschap Men’s Athletique Physique heeft toegeleefd. En met succes, want de jongeman haalde er een mooie tweede plaats in de categorie onder 175 centimeter. “Uiteraard ben ik tevreden. Maar voldaan ben ik nog niet.”

Ik heb acht weken lang elke calorie die in mijn mond verdween geteld

Kevin speelde jarenlang voetbal, maar vond de afgelopen maanden met Men’s Athletique Physique een nieuwe passie. De sport heeft veel weg van bodybuilding, maar er zijn toch enkele verschillen. “Het gaat er eigenlijk om om atletisch gespierd te zijn. Iemand met een enorme spiermassa gaat bodybuilden, maar komt niet bij ons meestrijden. Al is de lijn op zich natuurlijk wel heel moeilijk te trekken.”

Tweede plaatsen

De spierbundel – die als havenarbeider in de haven van Zeebrugge werkt – heeft “iets” met de tweede plaats. Want zowel op het Belgisch als het Europees Kampioenschap behaalde hij die. En afgelopen weekend werd hij dus ook tweede op het wereldkampioenschap in Madrid. “Ik word zo stilaan gek van die zilveren medailles (lacht). Dit weekend waren met acht deelnemers aan de categorie onder 175 centimeter. Dat lijkt weinig, maar je moet daar uiteraard voor geselecteerd worden. Het is dus niet zo dat enkel die acht mannen wilden deelnemen. We waren de enige die mochten deelnemen.”

Om aan zijn gespierd lijf te komen moet Kevin enorm veel laten. Hij telt elke calorie en gaat vier tot vijf keer per week sporten. Het voedingsschema dat hij voorlegt, is om van te duizelen. “Ik sta meer in de keuken dan in de gym. Er moet uiteraard keihard gesport worden, maar het is vooral belangrijk om je lichaam in de gaten te houden en een evenwicht te vinden tussen de calorieën die je eet en die je verbrandt. Daarnaast probeer ik ook op de dagen dat ik niet sport zeker 10.000 stappen te zetten.”

Iemand met een enorme spiermassa gaat bodybuilden, maar komt niet bij ons meestrijden

Dat Kevin de afgelopen weken niet de meest sociale persoon was, hoeft geen betoog. “Het is eigenlijk een levensstijl. Ik kon niet gezellig eens iets gaan eten of gaan drinken. Eigenlijk ben ik het hele jaar door wel behoorlijk strikt, maar als er geen wedstrijd op til staat dan kan ik wel eens zeuren. Na het wereldkampioenschap ben ik dit weekend ook lekker gaan schranzen in Madrid (lacht).”

Voor wie zich afvraagt of zo’n lichaam wel op een natuurlijke manier te verkrijgen valt, heeft Kevin een boodschap. “Het gaat om heel natuurlijke wedstrijden, waarbij nadien ook telkens een dopingcontrole plaats vindt.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier