Make-a-Wish schenkt Aimée haar eigen Dax

Make-a-Wish nodigde de club Fourstrake Kortrijk (FSK) uit en die reden met bijna twintig leden naar de Tabaksstad. Aimée Soudant (16) uit Geluwe werd tijdens een ontvangst in het stadhuis een bromfiets Honda Dax Cherry overhandigd. (Foto MV)
Redactie KW

Aimée Soudant (16) uit Geluwe kreeg vorig jaar in januari te horen dat ze leed aan de ziekte van Hodgkin, een vorm van kanker van het lymfesysteem. Tijdens een ontvangst op het stadhuis kreeg ze een bromfiets Honda Dax Cherry overhandigd, een hartenwens die in vervulling ging.

Make-a-Wish is een organisatie die de hartenwens vervult van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte. Aimée Soudant (16) uit Geluwe kreeg zaterdag tijdens een ontvangst in het stadhuis een bromfiets Honda Dax Cherry overhandigd. Het was voor haar een complete verrassing. “Aimée wilde heel graag een bromfiets”, zegt Christel Vansteelandt van Make-a-Wish. “Toen we bij haar thuis zijn geweest, vertelde ze dat zwart en rood haar lievelingskleuren zijn. De Dax Cherry is dan ook in die kleuren.” Aimée lijdt aan de ziekte van Hodgkin, een zeldzame vorm van kanker. De ziekte werd eind januari vorig jaar vastgesteld.

Verstopt onder laken

Make-a-Wish nodigde de club Fourstrake Kortrijk (FSK) uit en die reden met bijna twintig leden naar de Tabaksstad. Ze gingen Aimée ophalen in een frituur en ze mocht mee op een bromfiets. In de foyer van het stadhuis stond haar cadeau, verborgen onder een groot wit laken. Ze kreeg de bromfiets overhandigd in aanwezigheid van haar moeder Hilde Kins en haar vriend Jordy, een emotioneel moment.

Aimée, die vroeger in Waasten woonde, kreeg ook een helm en van FSK een t-shirt. “We hebben 40 à 45 leden”, vertelt voorzitter Roy Vermeire. “Rondtoeren op een Dax is zeer leuk. We gaan overal rond naar meetings en doen ook zelf ritten.” Make-a-Wish zorgde voor een gelukkige Aimée. Jaarlijks vervult de vereniging in onze provincie 25 à 30 hartenwensen van kinderen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier