Maïté uit Izegem laat voor de tweede keer haar lange haren knippen voor Think Pink

© (Foto Frank)
Redactie KW

Maïté Devolder mag dan slechts tien jaar jong zijn, toch heeft ze al een paar keer haar groot hart laten zien. De jongedame liet onlangs al voor de tweede keer haar lange haar knippen om aan Think Pink te schenken. Zo steunt zij de strijd tegen borstkanker.

Het haar van Maïté Devolder uit de Kouterweg in Emelgem groeit heel vlot en goed. De 10-jarige jongedame, die in het vijfde leerjaar van de Sint-Pietersschool zit, heeft haar lange haren graag in een staartje of een vlecht, maar dat hoeft ook niet te lang te zijn. “Mijn haar groeit eigenlijk best snel en als het te lang is, vind ik het eigenlijk niet meer zo plezant,” start Maïté haar verhaal. “Dat lange haar mag dan wel mooi zijn, het doet soms pijn als je het moet kammen. Het is ook veel werk om zulke lange haren te wassen. Vier jaar geleden besliste ik om na mijn eerste communie mijn paardenstaart te laten knippen bij Elena Zimina, kapster op de Bosmolens. Ik had haar op voorhand laten weten dat ik mijn lange haar graag aan Think Pink wou schenken.”

Maïté heeft een goede reden om Think Pink, een organisatie die strijdt tegen borstkanker, te steunen. “Kanker is een verschrikkelijke ziekte en ik ben er al een paar keer van dicht bij mee geconfronteerd geweest. Twee jaar geleden kreeg mijn zus Jessica de diagnose schildklierkanker en intussen is ook haar man in behandeling voor kanker. Gelukkig gaat het nu goed met hen allebei, maar het was toch een grote schok voor onze familie,” vertellen Maïté en haar mama Geraldine Wackenier.

Twee keer in vier jaar

“Ook mijn opa kreeg met een zware ziekte af te rekenen, maar helaas is hij gestorven. Het loopt jammer genoeg niet voor iedereen goed af,” voegt Maïté er nog aan toe.

Vier jaar geleden kon kapster Elena om en bij de 25 centimeter haar knippen om te doneren aan Geef om Haar. “Intussen was mijn haar alweer flink gegroeid en dus besliste ik onlangs om er opnieuw de schaar in te zetten,” zegt Maïté. “Ik besliste samen met mama om mijn haar nog een keer aan Think Pink te geven. Het kost mij niks en ik maak er mensen gelukkig mee. Waarom zou ik het niet doen?”

“Voor een pruik met echt haar hebben ze zes tot acht paardenstaarten nodig”

“We trokken twee weken geleden nog een keer naar Kapsalon Zimina in de Meensesteenweg en ik liet er voor een tweede keer mijn lange paardenstaart knippen.”

“Dit keer kon er 28 centimeter af. Dat lange haar gaat opnieuw naar Think Pink. Zij gebruiken het haar om pruiken te maken. Voor een pruik met echt haar hebben ze zo’n zes à acht paardenstaarten nodig, dus dat kan al tellen.”

Maïté is blij dat ze mensen kan helpen. “Ik hoop dat ze mooie pruiken kunnen maken met mijn haar en dat ik er mensen gelukkig mee maak! De kapster vertelde mij trouwens dat het de eerste keer in haar carrière was dat iemand voor een tweede keer haar schenkt. Wie weet schenk ik het nog een derde keer, maar dan zal mijn haar eerst weer een flink stuk moeten groeien! Dat duurt dus wel nog even!” (MVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier