Maaike uit Zulte telt af naar finale Eikoningin

Careel Maike uit Zulte is finaliste voor eikoningin. (Foto HDV)
Redactie KW

Voor Maaike Careel (27), uit Machelen-Zulte, is het aftellen begonnen. Zij is finaliste voor de verkiezing van de eikoningin 2018. De apotheose volgt op paaszondag 1 april in de feesttent in Kruishoutem.

“Twee jaar geleden deed mijn zus Lopke mee. Ze eindigde zevende”, aldus Maaike Careel. “Ik had eigenlijk als 27-jarige al jaren geleden kunnen meedoen maar dat gebeurde dus niet. Ik werd aangemoedigd en overtuigd door vrienden en vriendinnen om ook de kans te gaan.

“Mijn vrienden en vriendinnen hebben mij overtuigd om mee te doen”

Voorbeeld

Zus Lopke deed mee, zij was mijn voorbeeld. Ik kwam toen uiteraard kijken, al was ik vroeger ook al aanwezig om als toeschouwer de verkiezingsavonden te volgen. Dat ik, bij mijn eerste deelname, kon doorstoten tot het kransje van twaalf finalisten, is natuurlijk graag meegenomen.”

De jaarlijkse verkiezing van de eikoningin is Maaike niet vreemd. Toen haar zus op de barricade stond, was zij een aandachtig waarnemer en supporter voor Lopke. Bij die gelegenheid leerde zij ook ontdekken wat er allemaal komt bij kijken.

“We waren de jongste weken al druk bezig. Choreografie en alles wat er bij komt kijken werd de oorzaak dat de vrije tijd goed werd ingevuld. We leven toe naar de verkiezingsavond”.

Verpleegkundige

Maaike Careel is verpleegkundige in het ziekenhuis Maria Middelares in Gent.

“Ik doe mee om te kunnen winnen, maar dat denkt en zegt iedereen. Anderzijds doet het mij vooral plezier veel mensen te leren kennen. Dat kan later nog goed van pas komen. Ik hoop alvast de harten van de juryleden te veroveren”, besluit Maaike Careel die ook vrijwilligerswerk doet bij de voetbalclub SV Zulte Waregem maar nu vooral met de voorbereiding van de verkiezingsavond in de gedachten zit. Zondagavond weten we of Maaike het kroontje heeft gewonnen.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier