Luna Deschacht uit Tielt trekt naar Kenia om haar grootvader uit Westrozebeke te vinden

14/06/18 om 19:45 - Bijgewerkt om 11:06

Het lijkt een scenario van een bitterzoete Hollywoodfilm, maar voor Luna Deschacht is het gewoon realiteit. Op 15 augustus vertrekt de 22-jarige Tieltse naar Kenia om haar grootvader, die ze nog nooit ontmoet heeft, te vinden. "Ik weet niet of hij nog leeft, maar ik móét dit gewoon doen", zegt ze.

Het verhaal lijkt onwaarschijnlijk, maar is echt gebeurd. 36 jaar geleden, in 1982, vertrok de Westrozebeekse garagist Maurits Deschacht moederziel alleen naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi om er een nieuw leven te starten. "Mijn opa - die ik overigens nog nooit ontmoet of gesproken heb - was toen al even uit elkaar met mijn oma en wilde emigreren. Aanvankelijk had hij het plan opgevat om zijn zoon - mijn papa - en dochter mee te nemen naar Afrika, maar toen mijn oma dat ontdekte, heeft ze de vliegtuigtickets van de kinderen meteen verscheurd", legt Luna uit. "Zo is mijn opa uiteindelijk alleen vertrokken. En nooit meer teruggekeerd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!