Luka (11) uit Ruddervoorde maakt sleutelhangers voor Rode Neuzen-campagne

We herkennen de 11-jarige Luka die zich maar al te graag inzet voor het goede doel. © (AFr)
Redactie KW

Op 13 en 14 april vindt in OostCampus een actieweekend plaats ten voordele van de Rode Neuzen-campagne. De 11-jarige Luka uit Ruddervoorde zal er zijn zelfgemaakte sleutelhangers verkopen.

Tijdens zijn deelname aan de Warmathon tijdens de Warmste Week van Studio Brussel in december kwam de 11-jarige Luka Van Peteghem uit Ruddervoorde zwaar ten val. Zijn linkerarm brak en moest in het gips waardoor de jongen een hele tijd niet meer mocht sporten. Voor de jonge liefhebber van obstakelruns zoals de Spartacus Run allerminst een pretje.

Maar Luka bleef niet bij de pakken zitten. “Ik zocht iets om mij bezig te houden en wou ook iets doen voor het goede doel”, steekt Luka van wal. “Omdat we al twee keer zelfgebakken wafels verkochten voor de Rode Neuzen-actie (die psychische problemen bij jongeren in de kijker plaatst, red.) wou ik deze keer iets anders doen. Naaien was zowat het enige dat ik door mijn armbreuk nog kon doen, en dus besloot ik sleutelhangers te naaien en te verkopen. Ik mag hiervoor de naaimachine van mijn mama gebruiken. Met haar snijplotter voorziet zij mijn sleutelhangers van een smiley. Ik heb er intussen al 100, maar wil er nog 100 bijmaken. Gelukkig heb ik veel tijd tijdens de paasvakantie.”

Luka zal zijn knalrode sleutelhangers op vrijdag 13 en zaterdag 14 april verkopen in OostCampus, waar dan een actieweekend plaatsvindt ten voordele van de Rode Neuzen-campagne. Op vrijdagavond is er een spaghetti-avond en op zaterdagnamiddag is er een gratis kinderhappening met springkastelen, kindergrimme, multimove-initiatie, goochelacts en ballonplooiers. ‘s Avonds wordt afgesloten met de eerste Nacht van de Rode Neuzen. Voor meer informatie kan je terecht op Facebook.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier