Lucie Vanderper tijdelijke directeur van De Wingerd in Ingelmunster

Lucie Vanderper ruilt het zesde leerjaar in voor de functie van tijdelijk directeur van De Wingerd in Ingelmunster. © De Wingerd
Redactie KW

Na het eerder aangekondigde vertrek van Lieven Dejonckheere omwille van interne problemen, heeft het schoolteam Lucie Vanderper voorgedragen als opvolger. Na de krokusvakantie wordt zij waarnemend directeur van gemeenteschool De Wingerd.

Lieven Dejonckheere kondigde begin deze week zijn vertrek aan. Interne spanningen lagen aan de basis van die beslissing.

Het schoolteam kreeg de kans om zelf iemand voor te dragen om het directeurschap tot het einde van het schooljaar op te nemen. Nu is juf Lucie van het zesde leerjaar aangesteld.

“Ik ben heel blij dat er een interne kandidaat naar voor is gestapt. Dat juf Lucie de fakkel overneemt, stelt me gerust”, stelt Lieven Dejonckheere. “We zaten al voor veel dossiers op dezelfde golflengte en qua visie sluiten we nauw bij elkaar aan. Ik kan dan ook met een gerust hart de deur van De Wingerd achter mij sluiten en mijn nieuwe uitdaging aangaan. De continuïteit is gegarandeerd. Ik ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst is weggelegd voor De Wingerd met zo’n krachtige dame aan het roer.”

Talenten en vakmensen

Om de overdracht zo vlot mogelijk te laten verlopen, is er volgende week een inloopweek voorzien waarbij Lucie samen met Lieven alle taken en uitdagingen in kaart brengt.

Gemeentebestuur: “Het schoolteam heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Zo hoort het ook”

Lucie Vanderper ziet de nieuwe uitdaging helemaal zitten: “Ik heb beslist om de functie van waarnemend directeur op te nemen en heb het volste vertrouwen in mijn team. Het zijn stuk voor stuk talenten en warme vakmensen die staan voor de toekomst van De Wingerd. Meer dan ooit zijn we gemotiveerd om verder uit te bouwen met wat we begonnen waren.”

Het gemeentebestuur is blij dat er snel een oplossing komt na het vertrek van Lieven. “Het team schoot onmiddellijk in actie en nam zijn verantwoordelijkheid. En zo hoort het ook”, zeggen burgemeester Kurt Windels en onderwijsschepen Martine Verhamme. “Een krachtig signaal van een gedreven en veerkrachtige ploeg. Het gemeentebestuur staat pal achter de keuze voor Lucie Vanderper en we zijn er van overtuigd dat ze de juiste persoon op de juiste plaats is. We wensen haar dan ook bijzonder veel succes en zullen vanuit het beleid én de administratie alle mogelijke steun leveren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier