Luchthaven Oostende krijgt steun van minister Schauvliege, deksel op de neus voor WILOO

06/10/16 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:19

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege geeft de provincie West-Vlaanderen gelijk omtrent de jongste vergunningsvoorwaarden voor de luchthaven van Oostende. Dat meldt het kabinet donderdag.

Luchthaven Oostende krijgt steun van minister Schauvliege, deksel op de neus voor WILOO

Het gaat onder meer om de overschrijding van de toegelaten geluidshoeveelheid, voorgeschreven in de oorspronkelijke milieuvergunning, en om de versoepeling van het aantal trainingsvluchten.

Oefenvluchten tot 22 uur

De provincie West-Vlaanderen liet toe dat voor 180 nachtelijke vliegbewegingen per jaar, en niet meer dan 45 per kwartaal, de maximale toegelaten geluidshoeveelheid hoger zou liggen dan in de oorspronkelijke milieuvergunning was bepaald. Tegelijkertijd liet de provincie eveneens een versoepeling van trainingsvluchten toe op weekdagen tussen 9 en 19 uur.

Actiegroep vzw WILOO en een individuele burger hebben beroep aangetekend bij minister Schauvliege, maar die volgt de provincie, en gaat daarmee in tegen het departement Leefmilieu, Natuur en Energie dat een negatief advies gaf over de overschrijding van de geluidshoeveelheid. Schauvliege laat zelfs oefenvluchten tijdens weekdagen toe tot 22 uur.

"Het Vlaams regeerakkoord beklemtoont de ontwikkeling van de regionale luchthavens en verwijst uitdrukkelijk naar hun rol in de opleiding van piloten en het uitvoeren van oefenvluchten. De Vlaamse regering waarborgt het evenwicht tussen de economische groeikansen van de luchthaven en de beperking van de overlast voor de omwonenden tot een aanvaardbaar niveau", aldus de minister.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!