Luc Demeulenaere uit Menen fietst 4.600 kilometer ten voordele van Vereniging Ons Tehuis Ieper

Op foto Luc Demeulenaere bij de Vereniging Ons Tehuis, samen met directeur Filip Debaets en adjunct-directeur Herwig Vanroose. (Foto EG)
Redactie KW

Luc Demeulenaere start eind deze maandeen fietstocht naar Santiago de Compostella. Hij fietst voor het goede doel: de Vereniging Ons Tehuis.

Luc Demeulenaere (62) uit Menen stelde in Ons Tehuis in Ieper zijn fietsproject voor. Hij fietst naar Santiago de Compostella voor het goede doel. Luc, die na een actieve loopbaan van bijna 43 jaar in diverse functies binnen de NMBS op pensioen is, start eind deze maand een fietstocht naar Santiago de Compostella. En dat heen en terug. In twee maanden wil hij zo’n 4.600 kilometer afleggen, helemaal alleen met de fiets, zonder begeleiding. Luc reed in 2016 al eens met de fiets naar Compostella uit bedanking voor wat het leven hem tot dan toe geboden had. Maar toen kreeg hij het gevoel dat hij met deze tocht iets meer had kunnen doen. Omdat hij tijdens zijn actieve loopbaan altijd al begaan was met de geestelijke gezondheid van de mens en van kinderen in het bijzonder, koos hij dit keer voor een goed doel. Via zijn dochter, die er werkt, kwam hij in contact met de Vereniging Ons Tehuis (VOT) in Ieper. VOT begeleidt kinderen en jongeren tot 21 jaar die in een moeilijke gezinssituatie verkeren. De tocht van Luc zal te volgen zijn via zijn blog www.lucscamino2018.wordpress.com. Luc vertrekt op 30 april en hoopt terug thuis te zijn tegen eind juni. Wie de tocht van Luc financieel wil ondersteunen, kan een bedrag op de VOT-Garve-rekening BE24 0011 1726 9238 storten met vermelding van Luc 2 Compostella + naam (of vereniging, bedrijf of eventueel anoniem). Op de foto zien we Luc Demeulenaere samen met directeur Filip Debaets en adjunct-directeur Herwig Vanroose van bij Ons Tehuis. (Foto EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier