Lotte (11) uit Vichte in The Voice Kids

Lotte Eggermont (11) is vanavond te zien in The Voice Kids. © XC
Redactie KW

Lotte Eggermont uit Vichte komt op vrijdag om half negen ‘s avonds bij u in de huiskamer zingen, niet in levende lijve maar op uw beeldbuis in The Voice Kids op VTM. Ze kon dit jaar doorstoten naar de zogeheten Blind Auditions. Of ze die wint mag ze niet zeggen.

“Haar broer zei een aantal jaar geleden ‘ooit gaat ons madam op tv komen’ En kijk het is al van dat”, zegt mama Marijke Denie. Ze zong al voor ze kon spreken, ondertussen zit ze in de koren Jansoldo uit Anzegem en de Arnoutjes uit Kaster. Ze speelt ook mee in ‘The Sound Of Music’ een opvoering in de stadschouwburg in Kortrijk. Lotte had vorig jaar al eens meegedaan en een filmpje ingestuurd maar ze bleef steken in de tweede voorronde. Begin dit jaar in januari heeft ze opnieuw een filmpje ingestuurd. Dat werd zo goed bevonden dat ze direct de eerste voorronde mocht overslaan. Tijdens de tweede ronde moest ze enkele liedjes zingen voor een vakjury. “Ik kijk altijd als de jury glimlacht, iets opschrijft of bedenkelijk kijkt”, vertelt Lotte. Ze mocht door naar de derde ronde. Dat stond in een mail die ze ontving.

In de derde ronde kreeg ze al veel meer begeleiding. “Ik kreeg stemopwarming van een stemcoach. Ik moest ook in een thuisstudio een opname laten maken die dan naar de jury werd gestuurd, ik heb die ook thuis staan”, vertelt Lotte. Ook de derde ronde doorstond ze met glans en dit keer werd het bekend gemaakt voor een The Voice-kandidaat Tattoo Tom (Tom Verhaeghe uit Vichte, red.). “Het was een zondagochtend, 13 mei, ik was toen aan het zingen samen met mama in het koor Jansoldo tijdens de ochtendmis toen plots Tattoo Tom naar voor kwam en vertelde over zijn deelname. Hij riep me naar voor en vertelde me dat ik door mocht naar the blinds“, vertelt Lotte. Ze kreeg toen een staande ovatie van de kerkgangers. Ondertussen heeft Lotte dus meegedaan met de blinde audities, wat het resultaat hiervan is kan en mag ze niet vertellen. “Maar eigenlijk heeft Lotte al gewonnen. Van de 5.000 kinderen die zich inschrijven komen er maar 60 op tv en zij is erbij“, vertelt moeder Marijke. (XC)

The Voice Kids, vrijdag om 20.35 uur en zaterdag nog eens om 17.15 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier