Lokale verenigingen kleuren opnieuw nieuwjaarsreceptie in Moorslede

De nieuwjaarsreceptie brengt heel wat mensen bijeen. We zien Paul Cauwelier, Antoon Duran, Jan Decuypere, Francky Bettens, Brigitte Dejonghe, Martine Cambier, Julie Lampaert, Els Delzeyne, Olivier Verlinde, Leen Moeyaert, Yvan Desomer, Lies Vercruysse en Jens Oplinus. (Foto JS) © ©2018 Jan STRAGIER
Redactie KW

Op zaterdag 5 januari heeft nabij het brandweerarsenaal de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats. Een tiental verenigingen baat er een kraampje uit. Toneelvereniging KNA Moorslede neemt dit jaar voor de eerste keer deel.

De nieuwjaarsreceptie in de brandweerkazerne bracht de voorbije jaren telkens veel bewoners bij elkaar. Dit zal dit jaar ongetwijfeld niet anders zijn. Verschillende verenigingen uit zowel Moorslede als Dadizele proberen er opnieuw een groot feest van te maken. “Ook dit jaar is het concept hetzelfde als de voorbije jaren. De deelnemende verenigingen verkopen nabij hun stand lekkernijen en de Notenkrakers, een muziekgroep bestaande uit muzikanten uit de gemeente, bijten de spits af”, overloopt Paul Cauwelier van de Gezinsbond het programma.

Dit jaar wisten de organisatoren ‘Ten Square Feet’ te strikken voor een optreden. De Koekelaarse muziekgroep brengt covers die voor extra ambiance in de brandweerkazerne zullen zorgen. Enkele jaren geleden was er sprake dat de nieuwjaarsreceptie naar een andere locatie zou verhuizen. “Van dat plan zijn we echter afgestapt. Na het succes van de voorbije edities merken we dat de brandweerkazerne de ideale locatie is om het evenement te organiseren. De deelnemende verenigingen krijgen bij de organisatie ook volop de steun van de lokale brandweer en het gemeentebestuur”, aldus een dankbare Cauwelier.

De brandweerkazerne is de ideale locatie om dit event te organiseren

Dit jaar is er één nieuwe vereniging die lekkers zal verkopen op de nieuwjaarsreceptie. Bij de stand van de Moorsleedse toneelvereniging KNA kan men op zaterdag 5 januari vanaf 18 uur terecht voor Kasteelbier en Aperol Spritz. “Net als de voorbije jaren zijn er verschillende Dadizeelse verenigingen die mee helpen om van het evenement iets moois te maken.” De jongeren van het jeugdhuis JOC zijn momenteel volop bezig met de bereiding van hun hazepaté, bij Cantabile wordt er klare wijn geschonken en atletiekvereniging VAD serveert haar huisaperitief en warme hapjes.

Hapjes en drankjes

“De verschillende standen zijn een mix van hapjes en drankjes”, legt Paul uit. Jeugdvereniging KSA Plus verkoopt opnieuw hotdogs, Samana Moorslede-Slypskapelle maakt lekkere croque-monsieurs klaar. Wie zich wat wil opwarmen kan bij het Davidsfonds terecht. De leden van de Moorsleedse vereniging serveren soep. Wie het nieuwe jaar wil inzetten met een biertje, een jenevertje of een andere alcoholische drank wendt zich best tot de stand van de brandweer of die van ondernemersvereniging Unizo Moorslede.

Bij de nieuwjaarsreceptie in het brandweerarsenaal hoort ieder jaar een mooi vuurwerk. “Hopelijk hebben we dit jaar wat meer geluk met het weer en kunnen we de mensen een fantastisch spektakel bezorgen.” Het vuurwerk wordt omstreeks 21 uur de lucht in geschoten. Daarna is het opnieuw aan ‘Ten Square Feet’ om na een korte pauze weer voor heel ambiance te zorgen in het brandweerarsenaal. Het einde van de nieuwjaarsreceptie is omstreeks 23 uur gepland. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier