Lode Steenhoudt filmt om de mensen inzichten bij te brengen

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Lode, de man die filmt om de mensen inzichten bij te brengen.

Lode Steenhoudt komt met twee jongemannen de Budascoop buiten gewandeld en wipt zijn Ural op, een Russische motorfiets met zijspan, klaar om zich naar nieuwe en spannende opdrachten te begeven. Want Lode is regisseur. Met zijn productiehuis ‘Het Chemisch Circus’ draait hij de rubriek ‘Local heroes’, de vernieuwende en filmische schermpubliciteit van Budascoop.

Met datzelfde Kortrijkse productiehuis was hij eerder ook verantwoordelijk voor het Canvas-programma ‘Pop-O-rama’, dat onder de goeie kritieken bedolven werd, maar mede door het te late uitzenduur te weinig kijkers lokte. Het kan niet anders of hij komt er vroeg of laat aan met een project dat veel meer kijkers lokt.

Eén van zijn grote dromen is om met vrouw en dochter een rondrit te maken in Europa met zijn Russische Ural. Al is dat geen droom meer. Het is een plan. Daarom ook kocht hij die moto.

Een ander plan van Lode is om “via audiovisuele weg de levensinzichten van mensen te vertalen naar andere mensen, zodanig dat ze daar zelf hun eigen puzzel mee kunnen leggen,” aldus nog de man.