Lo-Reninge: "Dankzij steun van hele groep mensen"

26/01/18 om 04:10 - Bijgewerkt op 27/01/18 om 11:22

Brandweerman, zaalwachter en lid van verschillende verenigingen. Johan Decleyre (49) doet elke dag zijn ronde als postbode en na zijn werk staat bij klaar om Benjamin te helpen, de vriend van zijn dochter Stefanie die in 2015 een zwaar arbeidsongeval had.

"Ik ben heel blij met de Kraktitel en wil iedereen bedanken die voor mij stemde", zegt Johan Decleyre. "Ook de andere genomineerden had ik de titel van Krak absoluut gegund. Mijn nominatie vond ik al een aangename verrassing. Het is een vorm van waardering, een schouderklopje om op deze weg voort te doen. Maar er zijn, gelukkig maar, nog veel mensen die zich dagelijks inzetten voor de samenleving. Zij verdienen dit net zo goed." Johan kreeg zijn sociaal engagement met de paplepel mee. "Mijn ouders waren bestuurslid in verschillende verenigingen. Mijn vader Hubert, die in 2016 overleed, was ook brandweerman en voorzitter van het ACV. Mijn moeder Lieve is nog altijd heel actief. Zo is ze nu onder meer bestuurslid bij de Okra en Samana. Zelf was ik jarenlang lid en leider van de KSA in Lo. Ik was ook 24 jaar bestuurslid en enkele jaren voorzitter van de feestcommissie van Lo."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!