Lisa (16) uit Marke in finale Top Model Belgium: “Ik wil mezelf in tijdschriften zien”

© EDB
Redactie KW

Lisa Lievens (16) uit Marke dingt mee naar de titel Top Model Belgium 2019. De finale daarvan vindt plaats in Parijs. “Sowieso schept dat al veel kansen”, weet ze. Lisa verzamelt nu zoveel mogelijk sms’en.

Lisa Lievens woont in Marke. Ze is de dochter van Tommy Lievens en van de Dominicaanse Ingrid Ramirez. Christina, Tannia en Thomas zijn haar zussen en haar broer. Lisa werd geboren in de Dominicaanse Republiek. “Toen ik acht jaar was, zijn we in Marke komen wonen”, vertelt Lisa in vloeiend Nederlands. Ik sprak toen eigenlijk geen Nederlands.”

Lisa volgde de lagere school aan de basisschool Het Open Groene in Marke. Nu volgt ze humane wetenschappen met moderne talen in Athena campus Pottelberg. Drie keer per week gaat ze na school fitnessen. Tijdens het weekend werkt ze in de zaal bij ‘Chez Koen’ in Kortrijk.

Finale

Alles begon toen Lisa op internet een artikel over Topmodel vond. Ze schreef zich in zonder dat haar papa hier iets van wist. “Mijn zus wist het wel en hielp me met het meten van al mijn maten en alles in te vullen. Dat was vorig jaar in augustus.” In september kreeg Lisa een brief dat ze geselecteerd was om deel te nemen. Er volgde een eerste fotoshoot en in het voorjaar vond de halve finale plaats in San Marco Village in Antwerpen.

De helft van de duizend meisjes die inschreven konden naar de halve finales. “Daar moesten we zowel fashion kleren, avondkledij en lingerie showen voor de jury. Die jury bestond uit winnaars van vorig jaar, fotografen en mode-ontwerpers.” Lisa was niet aan haar proefstuk toe. Een fotoshoot had ze al eens gedaan en ze had ook al deelgenomen aan ‘Models on stage’ in Antwerpen.

Na de halve finales bleven er nog 80 meisjes over die naar Parijs mogen voor de finale. “Er zijn verschillende categorieën: Top Model junior is voor meisjes van 15 tot 18 jaar en Top Fotomodel is van 18 tot 26 jaar. De tien winnaars per categorie gaan naar de Caraïben om er fotoshoots te doen. Er liggen dan ook wel verschillende opdrachten klaar.” Lisa verwacht alvast al opdrachten als ze in Parijs is. “In die modestad zullen al veel fotografen zijn. Er zijn daar agentschappen die modellen zoeken. Ook als je niet wint, kan je daar eventueel al iets van meepikken.”

Top Tien

Vorige maand mocht Lisa al eens naar Mons voor een eerste repetitie. Sinds dan kan er gestemd worden, tot met de finale op 3 februari 2019. “Elke week krijgen we de uitslagen van de top twintig in de stemming. Momenteel zit ik in de top tien. Ik reken verder op vele sms’jes van streekgenoten”, aldus Lisa. Wie in de top tien van de stemming blijft, kan de publieksprijs winnen.

Lisa gaat nog een drukke periode tegemoet. “De hele maand januari zal er gerepeteerd worden.”

New York Fashion Weekend

Lisa wil eigenlijk model worden. “Ik wil mezelf zien in internationale tijdschriften en ooit eens op de catwalk lopen tijdens New York Fashion Weekend. Ik hoop iets te bereiken als fotomodel.” Lisa vindt het leuk om voor de camera te staan. Toen ze klein was, was ze al mager en groot en werd ze door iedereen ‘ons modelletje’ genoemd.

Stemmen voor Lisa kan door TMB114 te sms’en naar 3565

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier