Liquid Therapy geeft eerste optreden: “Houthulst rockt dus toch”

V.l.n.r. gitarist Gino Lippens, bassist Renzo Bils, drummer Luc Van Dyck, zanger Bart Costenoble en gitarist Davy Gheerardyn. © Foto TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Liquid Therapy bestaat nog geen jaar, maar het eerste optreden van de Houthulstse rockband in de Fabriekeput op zaterdag 17 november is wel al meteen uitverkocht. “Het bewijs dat er wel wat muzikaal leven in de brouwerij mocht komen in Houthulst”, zegt gitarist Davy Gheerardyn.

Liquid Therapy bestaat uit gitarist Gino Lippens (45) uit Klerken, bassist Renzo Bils (30) uit Pittem, drummer Luc Van Dyck (46) uit Moorslede, zanger Bart Costenoble (29) uit Menen en gitarist Davy Gheerardyn (43) uit Houthulst. “Luc drumde al in verschillende bandjes”, vertelt Davy. “Ik speelde 20 jaar geleden ook in een Houthulstse band Animal Farm. Eind 2017 kwamen ik en Gino eens samen om wat te jammen. Dat klikte meteen. Heel snel daarna begonnen er gesprekken om een band met eigen muziek op poten te zetten.”

Try-out

“Via Facebook hebben we vervolgens muzikanten gezocht en in april 2018 was de groep compleet”, vervolgt Davy. “In een mum van tijd hadden we een zestal nummers. De goesting om podia te bestijgen was groot en dat werd dan ook het eerste doel. We kwamen op het idee om een try-out te doen. Doordat ik graag organiseer en vroeger in de Chiro gezeten heb, wilde ik dat we dat volledig zelf deden. Ik vond ook dat het in Houthulst moest gebeuren, omdat er in Houthulst op het gebied van muziek heel weinig te beleven is.”

“Dat ons optreden meteen uitverkocht was, is het bewijs dat Houthulst wil dat er leven in de brouwerij is op het gebied is van muziek”

Het optreden dat plaatsvindt op zaterdag 17 november is ondertussen al uitverkocht. Davy: “Eigenlijk was het de bedoeling om 50 tot 100 mensen te bereiken, maar heel snel bleek dat er massale interesse was. De 270 kaarten waren in amper een week tijd uitverkocht. Houthulst rockt dus toch. Dat ons optreden meteen uitverkocht was, is het bewijs dat Houthulst wil dat er leven in de brouwerij is op het gebied is van muziek. Houthulstenaars zijn ook geïnteresseerd in wat hun streekgenoten doen. Ik kan dat alleen maar beamen.”

Dubbelzinnig

Muzikaal laat Liquid Therapy zich niet in een vakje stoppen. “Onze muziek kent verschillende invloeden. Het is een samensmelting van eighties, rock, metal, punk… In de solo’s zit er zelfs beetje blues. Het is dus een mix met van alles, waardoor de nummers naar onze mening wel goed in elkaar zitten”, legt Davy uit. “De teksten komen uit het dagelijkse leven en iedereen zal er wel iets in herkennen. Daardoor ook de groepsnaam: de drank is vloeibare therapie. Mensen gebruiken alcohol als een uitweg, maar er is ook een link naar de muziek, want muziek kan ook een uitlaatklep zijn. Dat is het dubbelzinnige achter onze naam.”

“De teksten komen uit het dagelijkse leven en iedereen zal er wel iets in herkennen”

Wat mogen de toeschouwers verwachten van het optreden komende zaterdag. “Het is eigenlijk een heel kleinschalig festivalletje”, zegt Davy. “Voor ons speelt Devils After Monkey oftewel D. A. M., een coverband die bekende nummers in een zwaarder jasje gestoken heeft en met gitarist Franky Andries ook een Houthulstenaar in de rangen telt. Zij zullen twee keer drie kwartier spelen.”

Meezingers

“Dan komen wij aan de beurt. We zullen een elftal eigen nummers voorstellen. Er zitten enkele meezingers tussen, want we proberen natuurlijk het publiek te entertainen. Het komt niet vaak voor dat je voor 270 man staat. Ik denk dat het een enorme kick zal geven en ik hoop dat de mensen zich even goed zullen amuseren als wij, want wij zullen er in ieder geval een hele stevige lap op geven.”

Voor Liquid Therapy is dit optreden nog maar het begin. Davy en co hebben nog meer ambities. “Zoveel mogelijk optreden is onze eerste doelstelling: grote podia, kleine podia, cafeetjes, festivalletjes… We zouden het allemaal heel graag doen om Liquid Therapy op de kaart te zetten. Het volgende optreden is op 13 april in De Verlichte Geest. Dat is ten voordele van Music for Charity. We zijn ook ingeschreven voor De Nieuwe Lichting met ons nummer ‘Sober’. We weten ook wel dat we daar in een heel grote poel onze vis gegooid hebben. Hopelijk wordt hij gevangen”, besluit Davy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier